Nationell samling väntas vinna i Frankrike

Av , , 5 kommentarer 5

Det s k ”högerextrema” franska partiet Nationell samling väntas ta hem valsegern på söndag. Det är kanske dit vi går hela Europa och varför inte världen till ett mera slutet samhälle. Den utveckling vi haft kan inte vara för evigt, att vi ska få det bättre och bättre det säger sig självt. Vi blir fler och fler människor på jorden samtidigt som vi kräver att vi alla ska få det bättre. Just den ekvationen håller inte.

Vad är det vi sliter på i slutänden om inte jordens resurser. Tidigare små länder (liten befolkning) ville bli större, bilda olika unioner och därmed närmare till ett större välstånd. Det har varit den senaste trenden låt säga de senaste 100 åren. Desto mer man lyckas expandera desto bättre och var har vi nu hamnat? Just i det läge vi nu befinner oss när folk börjar röttna på både trångboddhet och ett allt större kämpande om den välfärd vi söker.

Kan det vara så att vi lilla Sverige kan ha varit inne på rätt spår sedan förra regeringen med Miljöpartiet försökte ändra i våra vanor, men blev bryskt och snabbt nedmonterade av den svenska eliten? Vi ser nu hur den här regeringen med små steg försöker förändra i något som kan jämföras med Frankrikes Nationell samling. Vad har den här regeringen åstadkommit under de 2 år de haft makten? Inte mycket av det som från början sas och främst om vi tänker till vad Sverigedemokraterna härjade i. Hur mycket i deras dåvarande framfart har vi sett som lett till något bättre om jag så säger.

Nåväl jag vet inte så noga, det enda jag vet är att Nationell samling Frankrike troligen tar hem hela potten.

(PS. Vad jag nu ser verkar ny kärnkraft vara lagd på is. Man pratar mycket om batterier, lagring av el. Jag tror på det.)