Kallare somrar, varmare vintrar?

Ska vi tro de senaste prognoserna kan det likställas vid någonting sådant, i alla fall i Sverige och Norden. Vad skulle detta betyda om fallet är så? Det skulle betyda vi har tillräckligt med ström mer än halva året och kanske bara några rejäla toppar under resten av året, vinterhalvåret. Var går resten av strömmen då som produceras och framförallt med en utbyggnad av kärnkraften som inte minst är både är dyr och om man så vill även farlig och kanske rent av onödig.

Den sammanslagning vi nu har tycker jag verkar bra och jag menar då här inom Europa och de demokratiska länder som här ingår. Diktaturstater som Ryssland ej medräknade.

Vad man egentligen skulle satsa på är lagring, ett försök till mer lagring av el när vi inte behöver. Varför kosta på dyra kärnkraftverk som ska stå puttra halva året och när vi inte behöver strömmen som de producerar?

Elbilen går ladda nattetid under mindre strömtillförsel, eller lägre. Jobbar man och behöver bilen dagligen bör det finnas laddutrustning även på arbetsplatsen där bilen går ladda tiden man är på jobbet. Det är klart vi måste ha en omställning, en omställning i våra vanor då tror jag allt kommer lösa sig. Elmotorn är ändå framtiden, hela samhället är i förändring. Det är det gamla som spökar, folks mentala inställning som bromsar.

Som jag tidigare sagt kommer elbilarna gallras ut, bara de bästa blir kvar. Redan börjar vi se hur marknaden anpassar sig.

Som alltid finns marknader för de som vill ha dyrt, men även de som avser köpa billigare. Så har det väl alltid varit?

4 kommentarer

  1. Mique

    Hej ”edor”! Dina åsikter tycks stämma bra med mina. Du framstår mer och mer som en mycket klok människa. Mvh, Mique.

  2. kenth

    Vi är på väg mot en liten istid.
    Senast det inträffade helstekte
    engelsmännen en oxe på temsen
    då den var bottenfrusen. Det har
    didkuterats om detta fenomen sen
    på 70-talet.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag betraktar det närmast som en skröna. I vart fall ingenting jag sett, eller på annat vis hört talas om. Kan det kommit från någon Sverigedemokrat? Fantasier för att försöka få det stämma in i den här regeringens sammansättning och driva på kärnkraften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.