Ologisk centerlogik!







Läser i DN  en intervju med miljöminister Anders Carlgren som Svensk Bilprovning satt in som annons.

 

”Vi har på flera sätt gjort det billigare att köpa och köra miljövänligt. Biodrivmedle är helt skattebefriat”.  ”Den tidigare miljöbilspremien, nu skattebefrielse, gör det fördelaktigt med miljöbra val i bilhandeln” säger han.

 

 

Nu växlar jag över till den ändå mer miljövänliga Vindkraften.

 

Den skall nu enligt Skatterättsnämnden (tillsatt av regerinen)  straffbeskattas. Skatt skall tas ut i jämförelse med den dyrare elproduktionen i kolkraft etc i priset på Nordpool.

 

Hur får centern det här att gå ihop? Med samma argumentation bör de som kör miljövänligt betala skatt på mellanskillnaden mellan dyrare bränslen?

 

Läser också i dagens Vk att Dorotea kommun kanske straffbeskattas med 10 öre per kWh pga. Skatterättsnämndens beslut.

 

Är det för att tvinga oss vindkraftägare att sälja våra andelar till Vattenfall o co som det här genomförs? För då kan ju regeringen ta än mer skatt av oss!

 

Jag tycker det är ologisk centerlogik! Förstår inte hur miljöministern får ihop det här. Dessutom kom beskedet samma dag som miljökonferensen startade i Köpenhamn!


PS

Det ska tilläggas att centern röstade emot en motion i riksdagen om borttagande av uttagsskatt för vindkraft så sent som för någon månad sedan.

 

Etiketter: , , ,

18 kommentarer

  1. lärar´n

    Vadan detta ”korståg” mot centern?? Är du gammal centerpartist som blivit utsparkad? Annars för övrigt så lyser dina utspel skrattretande….

  2. Per-Ola Moström

    Svar till lärar´n (2009-12-10 11:57)
    ”Lärar´n” kör det gamla tricket att angripa burbäraren istället för att diskutera ämnet.

    Vad är det för skrattretande att centern har olika budskap om beskattning av miljörätt verksamhet? ”Lärar´n” må tycka att det är logiskt.

    Är andelsägare till vindkraft gm. Storumanvind. http://www.storumanvind.se/index.html.
    Trodde väl inte i min vildaste fantasi att centern skulle rösta för skatt på vindkraft!

    Centern har fått en röst av mig tidigare. Det kommer aldrig att ske igen med Maud Olofssons ”höger om högern linje”!

    Det känns i min pensionärsbörs att centern får vara med och bestämma!

  3. Jan

    Nu kom sanningen fram!!

    ”Det känns i min pensionärsbörs att centern får vara med och bestämma!”

    Du har inte fått högre skatt som pensionär, men de arbetande har fått lägre och det retar dig! Din våta dröm lär ju vara att sossarna högbeskattar oss arbetande så du kan få ett pensionärsbidrag!

  4. Lärar´n

    Sitter fortfarande o väntar på ditt svar av Jan, blir mycket spännande att se vad du hittar på denna gång.Låter så bra när sossarna säger att alla ska ha samma skatt och sen höjer de för arbetarna istället för att sänka för pensionärerna, nä du borde nog hålla dig tydligen till KD eftersom de vill SÄNKA skatten för dig, så nu vill vi se lite kritiska inlägg mot S av dig=))

  5. Per-Ola Moström

    PRO har enligt Svenska Dagbladet låtit en forskare göra jämförelser mellan Sverige,15 EU-länder, Norge, USA och Australien, skriver Persson på Svenska Dagbladets debattsida.

    Rapporten visar att i Finland betalar pensionären en procentenhet mindre i skatt, i Danmark sju, i Norge sex. Men i Sverige beskattas pensionärer mer än löntagaren, enligt PRO:s ordförande Curt Persson.
    Den här regeringen har infört ett system med skatteorättvisor som lagt Sverige i den klass som beskattar pensionärer mest!

    Regeringens politik är orättvis, krånglig och misslyckad.
    Se mer fakta: http://blogg.vk.se/pom/

  6. Per-Ola Moström

    Svar till Jan (2009-12-10 16:20)
    Regeringen har lånat pengar för att sänka skatten för de som tjänar mest. Jag har själv ”fått” del av det lånet.

    Det är mest män som fått ta del av de största sänkningarna. Sen säger regeringen att det skapat jobb! Inte 17 har jag skapat något jobb för att jag fick skattesänkning. Har lagt pengarna i bankboken för framtiden! Så är det också för Reinfeldt, Borg, Maud mfl.

    Möjligen har dom köpt nån ny segelbåt! Det finns inga vetenskapliga belägg att de 100 miljarderna skapat någe mycket jobb! Skulle istället pengarna lagts till kommunerna hade V-mina sluppit skattehöjning på 30 öre!

  7. Per-Ola Moström

    Svar till Lärar´n (2009-12-11 10:54)
    De röd-gröna har lovat att utjämna skatt mellan pensionärer och löntagare! KD har varit med om att införa den här orättvisa beskattningen. Då hjälper inte deras ”försök till att försöka bättra på bilden av sig själv-politik”.

    Det tar förstås tid att efter valet 2010 rätta till tokigheterna. Högeralliansen tog över en stark ekonomi, men kommer att lämna ifrån sig en ekonomi i förfall.

    Det kommer att behövas mycket medicin för att rätta till det värsta. Troligen en hel del skattehöjningar för de som har råd!

    Reinfeldt har väl själv fått ut 100 000 kr!

    Det är dax att betala tillbaka 2010!

  8. Lärar´n

    Men nog är det väl tusiken vilka undanglidande svar du ger…Svara nu; Får du som ”pensionär” lägre skatt och mer i börsen om röd vinner valet??? Eller är det jag som arbetare som får mer i skatt o mindre i börsen? Känns det bra för dig om jag får mindre i börsen? Din filosofi är nog att det är rättvist om ALLA har cancer verkar det som !! Sedan måste du legat i idé som inte hört talas om finanskrisen och då har det inte spelat minsta roll vem som varit i regering, hade S med kommunisterna suttit där hade det varit katastrof tror jag…

  9. Per-Ola Moström

    Svar till Lärar´n (2009-12-11 12:21)
    Jag är ju inte politiskt organiserad så jag kan bara tolka vad de röd-gröna säger gemensamt. De lovar LÄGRE SKATT för pensionärer. Punkt.

    Det kan förstås finansieras på olika sätt. Troligen kommer det inte att beröra dig vad jag förstår. Högre skatt för höginkomsttagare har de talat om. Det låter mycket klokt! De har ju enligt en LO-undersökning fått mycket mer i sina börsar! Så de har råd!

    Skattepolitik handlar om SOLIDARITET med de som har det sämst. Den borgerliga skattepolitiken har gynnat de som har det mest! Det är skillnad!

    Den här regeringen skryter om att de varit PASSIV i krisen!

  10. Lärar´n

    Du är inte politiskt organiserad påstår du, av din text att döma så är du mer vänster än kommunisterna å de vill inte säga lite…Nu skriver jag fakta:Om de röda vinner valet så får alla höjd skatt utom pensionärerna, det INNEBÄR att din börs är exakt likadan som idag punkt!! Med de orden avslutar jag denna diskussion. Ha ett trevligt liv o lägg ner denna hatblogg mot Centern. Jag som faktiskt röstade blankt tycker heller inte denna regering varit bra men det är av andra skäl än dina. Tycker framförallt de unga o sjuka kommit i kläm men det var ännu värre före maktskiftet. MP i regering=BLÄH !

  11. Dennis

    Brukar anse att du har förlegade, flummiga ”slutet på 60-talet åsikter” men jag delar din kritik av straffbeskattningen av vindkraft. Men det lustiga är ju faktist att denna skatt antagligen slår i huvudsak mot bättre bemedlade då det är dessa som haft råd att investera i dessa dyra vindsnurror.

  12. Per-Ola Moström

    Svar till Dennis (2009-12-12 09:17)
    Om centern vore logisk bör och vill gynna vindkraft så bör man se till att skatten på vindkraften försvinner!

    Vem kunde tro att vindkraft är ”flummiga 60-talet åsikter”. Jag tror att det hör framtiden till!

    Men hindren bör tas bort om vanliga människor ska satsa pengar i projekten. Och inte bara de stora bolagen som tänker tjäna pengar på oss genom att ta ut pris upp till Nordpools. Det är det man kan förhindra genom att äga andelar.

    http://www.storumanvind.se/index.html

  13. Per-Ola Moström

    Svar till Lärar´n (2009-12-11 14:45)
    Det där var ju ologiskt ”lärar´n”. Inte blir det min börs blir ”exakt likadan”. De röd-gröna har LOVAT sänkt skatt för pensionärer! Alltså blir det BÄTTRE i min börs!

    Sen får du väl drömma om var jag står politiskt. Jag är för kärnkraft och euroinförande – det är inte vp (om det nu är dom du kallar för ”kommunisterna”.

    Så nu kan du ju filosofera vidare…
    Jag kallar mig oberoende debattör och vill inte vara in någon partifålla!

  14. Jan

    Du tycker inte att du är lite pinsam som bara pratar om pensionärer och deras ekonomi. Du som fd ekonom måste väl kunna tänka lite vidare. De allra flesta har fått det bättre med Alliansens ekonomi och det vet du! Pensionärer har INTE fått höjd skatt, utan står kvar på samma skatt, eller fått en viss sänkning. Dina sossevänner kommer att straffbeskatta nästan alla och höja bidragen till arbetslösa och arbetsskygga. Det är värdelös politik som ni kallar solidarisk! Dumheter är vad det är! Ta och spela lite golf i stället för att lura folk att rösta på partier som kommer att sänka Villis!!

  15. Per-Ola Moström

    Svar till Jan (2009-12-13 17:33)
    Det är aldrig pinsamt att prata om en solidarisk rättvis skattepolitik! De som har höga förmögenheter och inkomster ska beskattas högre till förmån för de som fått sin köpkraft stå stilla.

    De som vill läsa mer om vad jag bloggar om kan klicka in sig på http://blogg.vk.se/pom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.