The way I see it

Melodifestivalfinalsafton

Av , , Bli först att kommentera 0

Tror någon att jag dött? I don’t blame you. Jag skulle tro detsamma, om jag inte visste hur det låg till.

Har haft mycket att berätta här vid många olika tillfällen, men det har bara aldrig funnits nog med intresse för att orka slå sig ned vid datorn.

I kväll blev det i alla fall Melodifestivalen i min ensamhet i stället för att dra ut på Allstar. Vaknade upp i morse med halsont, feber, huvudvärk och täppt näsa. Great…

Sitter och twittrar som en galning under tiden jag ser Melodifestivalen. Har inget att säga egentligen, men det ger mig åtminstone något att göra 😉

 

Hoppas ni har en trevlig melodifestivalfinalsafton. (Nej, det ordet finns inte i ordlistan.)

Bli först att kommentera

Efficiency vs. regularity

Av , , Bli först att kommentera 1

Var på möte med en kvinna från Socialtjänsten i morse. Var inte überpepp innan jag stigit upp ur sängen, men när jag väl var där var det lika bra att köra på!

Fick en massa att tänka på, så gick till fots från "Viva"-huset till NUS. Vid den tiden hade jag så mycket skoskav att jag fick ta bussen sista biten (well, typ två kilometer).

En massa energi (varifrån kom den?) och har nu sökt fyra jobb sedan jag kom hem. Duktiga jag!

Tänkte fortsätta söka jobb nu, men tror att jag kommer svimma om jag inte ser till att få i mig middag snart.

Ta hand om er och se till att äta på regelbundna tider!

Bli först att kommentera

Dåliga beteenden är till för att ändras.

Av , , Bli först att kommentera 1

Den unga kvinna som en gång i tiden absolut älskade effektiva dagar – vad hände med henne? Förvisso har dagen inte varit en latdag direkt, men saknar det här med att komma igång direkt på morgonen och vara riktigt effektiv och duktig fram till lunch åtminstone.

Genom att komma igång på morgonen brukar dagen mer eller mindre automatiskt fortsätta med en massa energi och att man får så oerhört mycket gjort.

Har skrivit en del i dag. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men att skriva för mig är en terapi för själ och hjärna – något jag verkligen saknat i mitt liv. Nu har min längtan efter att skriva mer sakta men säkert börjat återkomma, så jag hoppas innerligt att jag får utlopp för en hel del saknad och frustrationer genom att skriva tills fingertopparna g(/b)löder, bildligt eller bokstavligt spelar mig ingen roll.

Har gjort upp veckans schema för mig själv. Skalat bort en massa onödiga saker jag tidigare lagt upp för att åtminstone ge mig själv en chans att klara av att genomföra sakerna inom någorlunda tid.

Det tror jag är en ytterligare sak till varför jag är så seg på morgnarna nu för tiden. Jag har så många saker att ta itu med under varje dag att jag stressar mig själv för mycket och därmed blir passiv.
Inte bra. Tur att dåliga beteenden finns till för att ändras.

Om man bortser från hals- och magont och snuvighet ser jag framemot nästa vecka som inleds redan i morgon. Har ett möte på måndag och två på tisdag. Avskyr förvisso allt innan jag fått tummen ur och faktiskt begett mig iväg, men å andra sidan älskar jag att prata med människor, så det tenderar jämna ut sig tillslut.

Ha nu en riktigt skön söndagkväll och sov ordentligt i natt, en långa vecka ligger framför oss. Förhoppningsvis tar vi oss igenom även denna 🙂

Bli först att kommentera

Tioårsjubileum

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu har jag äntligen blivit ordentligt förkyld!
Kanske låter konstigt att skriva "äntligen", men det är skönt att inte bara gå runt med "halvont" i halsen och "halvsnuva", utan att det faktiskt blir ordentligt nu, så att jag kan satsa på vila och att bli frisk.

Kände på mig att jag kanske inte skulle komma mig upp ur sängen i dag, så i går kväll städade jag upp och diskade bort allt. Nåja, fick mig upp ur sängen i alla fall, inte mycker mer än så, men lite har jag fått gjort i alla fall.

Dagens roligaste var i alla fall att få ett brev om en klassåterträff tio år efter högstadiet. Mamma skrattade högt åt att ha en sådan gammal dotter, vilket inte direkt fick mig att känna mig bättre till mods.
Det är heller inte det som känns värst. Att det är tio år sedan högstadiet känns förståeligt, var ju "hur länge sedan som helst" jag gick högstadiet. Det galna, för mig, är att det om bara tre år är tio år sedan jag gick ut gymnasiet. DET är galet – jag tog ju just studenten, vart tog åren vägen?
I vilket fall som roade jag ju mamma och att få människor att skratta är ju alltid positivt, hrrm…

 

Passande nog landade just nu en 1177-bilaga i min brevlåda med texter som "vårda dig själv" och "5 om dagen" (frukt och grönsaker). Well, what more to be said: Our Lord works in mysterious ways. 😉
Bäst att börja läsa och lära!

 

Bli först att kommentera

Day of Shame

Av , , 2 kommentarer 0

 

Med tanke på hur seg min morgon var i morse, måste jag verkligen ha kört slut på mig själv i går. Insomningssvårigheterna jag börjat ha nu, kanske inte direkt hjälper heller…

Har i alla fall fått alldeles för lite gjort i dag och jag skäms verkligen för det. Hade hoppats på att få ut så mycket av den här dagen, men det slutade med platt fall. Ska ta och lägga mig senast 22 i dag och be för att morgondagen inte slutar i skam.

Sitter och gäspar vid skärmen, så säger god natt nu. Sov gott!

2 kommentarer

En produktiv dag snart till ända

Av , , Bli först att kommentera 0

Betydligt mindre trött nu än klockan nio i morse (se föregående inlägg), men efter att ha suttit framför datorn hela dagen är min rygg mer eller mindre totalt knäckt.

Har ännu inte varit ute – bortsett från ett antal vändor till och från tvättstugan, men ska ta mig en liten promenad lite senare. Måste äta middag innan jag svälter ihjäl!

Ett av mina projekt blev klara i dag, men har fortfarande mycket att ta itu med och inte så många timmar kvar av dagen. Nu blir det till att prioritera.

Måste stryka och bädda rent, söka ett par arbeten (minst!) och se till att mina bdirag till ett par skrivtävlingar blir insända. Förvisso kommer jag inte att vinna något, men har jag nu skrivit "materialet" till tävlingarna, är väl det minsta jag kan göra att skicka in dem, tycker jag.

Önskar Er en fin måndagkväll!

Bli först att kommentera

Måndagsvånda och träningsvärk(!)

Av , , Bli först att kommentera 0

Klockan är nyss slagen nio och jag är redan komplett utmattad. Kan ha något att göra med alldeles för sen sänggång i kombination med alldeles för tidig uppstigning, men vad vet jag?

Vad händer den här veckan då? Har just suttit och laddat ned länkar till jobb att söka (har ett eget system, som är tämligen invecklat, men gör det lättare att hitta rätt) och har kommit fram till att jag har 53 jobb att söka denna vecka.
Ifall detta blir mitt sista inlägg beror detta på att jag kommit på var datorns hals sitter (för vidare förklaring se föregående inlägg).

Ska försöka få mig ut en stund i dag också. Var ju helt galet kallt förra veckan och hade inte den minsta lilla lust att stoppa ens nästippen utanför dörren.
Tog mig en cykeltur in till stan och tillbaka i går och på väg uppför Svingen (ni vet, cykelbron vid sjukhuset) kände jag att jag hade träningsvärk på båda framsida lår. TRÄNINGSVÄRK?!! Psh, nu är det dags att få sig ut igen!

 

Tänk på att det nu endast är måndag morgon och att det – för de flesta – är lång tid kvar till lediga dagar och vila. Allt behöver inte göras på en gång, så spara på krafterna och vänta till fredag med att göra allt i sista-sekunden-panik.
0:-)

Bli först att kommentera

Nöjd och glad, förutom…

Av , , Bli först att kommentera 1

…det faktum att min dator är så seg att jag tror att jag snart kommer drabbas av en hjärnblödning.

Hade strypt datorn om jag bara kunde lista ut vart tusan halsen "potentiellt" borde sitta.
Något inom mig säger att det bästa för mig just nu är en god natts sömn!

Måndag i morgon, gott folk! Den mest bävade för dagen om jag inte missförstått min moder helt. Hon AVSKYR måndagar. Dock gillar hon fredagar – alltså inte bara efter jobbet, utan hela dagen är hon så glad, så glad.
Oh well, förstår nog säkert det där bättre när jag fått ett (h******* j****) jobb!

Sleep tight people! 🙂

Bli först att kommentera

Norrmejerier, detta är störande!

Av , , 1 kommentar 2

Har en mjölkförpackning med förpackningsdatum den 4 januari. På baksidan efterlyser Norrmejerier intressenter till en tävling som är utlyst 3-23 december.

Jaha? Och när är det dags att sluta annonsera om den tävlingen, tycker ni?

FYI: Lämpligt datum vore senast den dag då förpackningsdagens datum är densamma som sista tävlingsdag.

——–

Okej, kanske inte det viktigaste i världen, men jag känner mig berättigad att klaga eftersom det inte är första gången jag märkt att Norrmejerier tycker om att fortsätta publicera saker där datumet redan gått ut.
Förhoppningsvis gäller inte detta även deras mejerivaror 😉

1 kommentar

J.F.: ”Jag är så stolt över vår moderna familj”

Av , , 2 kommentarer 0

 
Jodie Foster i sitt tal på Golden Globe Awards.

Vadå moderna familj? Är det ute att vara hetero, ute att ha en förälder av vardera kön?

Jag är inte dum, jag fattar vad det är hon menar, men för mig är inte homosexualitet "modernt". Inte ute heller för den delen(!). Däremot valet att säga att homosexuella förhållanden är det moderna, gör ju att heterosexuella förhållanden blir det "gamla", det som är "ute".

Tycker folk borde tänka mer på hur de uttalar sig. Det är väl knappast mer "inne" att bilda en homofamilj än en heterofamilj! Det är olika sexuella läggningar, inget ***** modeval!

2 kommentarer