The way I see it

Kämpar på trots motstånd

Struktur, ordning, planering, motivation och inspiration är mina ledord och min önskan är att leva ett liv som innefattar så mycket av de fem orden som möjligt.

Hur har jag då tänkt mig att det ska fungera, när fyra av delarna saknas? Jag håller fortfarande i en strikt planering för mig själv, men struktur och ordning saknas kring den. Jag får ingenting gjort just nu, känner mig bara förvirrad, vill ingenting, orkar ingenting och – just det! – är inte alls motiverad eller inspirerad.

Har haft en fulltecknad vecka med möten och en massa "springa runt". Dessa är såklart tänkta ska leda till inspiration och motivation – och det fungerar för stunden – men när jag slutligen kommit hem efter dessa blir allt som bortblåst och jag vill helst bara lägga mig under täcket och sova bort resten av dagen.

Inte ens träningen får mig att komma igång. Kanske är det som alla uttrycker det just nu – novembermörkret som trycker på, som gör en trött och seg. Kan det vara så? Inte omöjligt om jag ser till motivationen och inspirationen, men jag vill ha ordning och struktur i min vardag också. Speciellt som jag lägger ned så mycket tid och kraft på planering för att få mitt liv att gå runt.

Jag önskar ibland att jag skulle få leva en dag och vara normalfrisk. Bara en enda dag. Att vakna upp utan hjärtfel och utan astma och allergi och se om det skulle vara någon skillnad, hur stor skillnad i så fall och på vilket/vilka sätt den skillnaden skulle uttrycka sig. Se om jag skulle ha en större motivation att följa upp planeringen på mina dagar och få till den struktur jag så innerligt önskar.

Hur mycket mer skulle jag kunna klara av om jag inte hade mina sjukdomar att tampas med? Skulle jag då ha motivation nog att bli allt jag vill bli och klara av allt det jag så innerligt önskar att jag skulle klara av? Jag avundas så de normalfriska, de som har möjligheten att kämpa, något jag inte har på grund av min nedsatta ork.

Någon som vill byta och prova på hur det är att leva ett annat liv? Bara för en enda dag.

En kommentar

  1. Maja Larsson

    Ja tänk va skönt det vore… att vakna upp utan alla sina problem… Men man kan iaf försöka vakna upp och försöka fokusera på nåt annat än dem.. även om det inte alltid är lätt. Jag hejar på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.