Lägenheten fixad!

 Nu har vi äntligen bokat den lägenhet vi ska bo i i Tokyo!

Företaget vi hyr lägenhet av heter Sakura-house och är inriktat enbart på utlänningar. Månadshyrorna hos Sakura house är väl något högre än hos många andra hyresbolag i Toyko, men då ingår vatten och el (så att man slipper krångla med räkningar), man behöver inte lägga till en massa extraavgifter (i Japan måste man annars betala sjukt många olika avgifter innan man kan flytta in…t.ex. två månadshyror i present till hyresvärden), och bäst av allt: Lägenheterna är möblerade och fullt utrustade. Jag vet inte med er, man jag hade då inte velat ge mig ut på kastrulljakt i Tokyo det första jag gjorde.
 



 

Hur som helst: För en massa månader sedan betalade vi en depositionsavgift som garanterade oss att få EN lägenhet lagom till vår ankomst. Dock är det inte förrän ett par veckor innan ankomstdagen som man kan precisera vilken, eftersom det fram till dess är oklart vilka lägenheter som är lediga.

Men nu har vi i alla fall bestämt oss! Lägenheten vi har valt är lite över vår budget, men å andra sidan är den extremt söt, stor (ca 29 kvm, och ja, det är stort i Tokyo) och ligger ynka 20 minuter från Shibuya. Ååååh, så  kul det känns!

Här får ni en bild på vår hall/vårt kök, att stilla er nyfikenhet med. Fler bilder lär komma sedan när vi väl flyttat in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.