Tokyo Sea Life Park

 Idag for vi ut på en mer uppstyrd utflykt. Vi gav oss av kring 10-tiden på morgonen och destinationen var Tokyo Sea Life Park. För att ta oss dit gick vi först till Shinjuku station, sedan tog vi tunnelbanan till Tokyo station för att där byta tåg till ett mot Tokyo bay.

Alla tunnelbanebiljettinköp och alla tunnelbanebyten gick sjukt bra och smidigt, (citat Albin) "inte på grund av att den (tunnelbanan) är lätt att förstå, eller mina otroliga kunskaper, utan på grund av de många japaner som verkar anställts i syftet att bara stå och finnas till hands om det skulle vara så att man behöver hjälp att navigera, eller fastnat på någon svår bana i Mario." Och det är så himla sant. I det här landet finns det folk ÖVERALLT som är anställda för att hålla koll och hjälpa till. Inte hinner man kolla på en tunnelbanekarta i över en minut ens, innan en av dessa anställda frågar om man behöver hjälp. Himla trevligt, tycker jag!

Hur som helst. Toyko Sea Life Park, är som namnet antyder ett akvarium (eller alltså…sjukt många akvarium, men ni kanske fattar vad jag menar?) som ligger ungefär 40 minuter utanför centrala Tokyo (ute vid Tokyobukten, som tidigare nämnt). Det var varmt och soligt idag, och det fanns en massa spännande fiskar att kolla på. Bland annat gigantiska tonfiskar, hoppfiskar, pingviner och sjöhästar som såg ut som sjögräs.

När vi kom hem från utflykten gick vi och åt ramen (nudlar) på en restaurang precis intill vårt hotell. Sjukt gott och sjukt mättande.

 

Ni har väl förresten inte missat att jag lagt upp bilder på facebook? Kolla fotoalbumet "tokyo", och glöm inte att visa dom som inte har facebook.

Albin lägger upp sina bilder på http://ballboa.soclog.se/, kolla från den 15e mars och framåt, så finns det finfina tokyobilder där också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.