Totoro?

 Idag har vi uträttat en massa ärenden. Eller en massa och en massa…ett, i alla fall.

Dock hade vi TÄNKT uträtta en massa ärenden. Till exempel hade vi tänkt köpa biljetter till Tokyo International Anime Fair. Enligt mässans hemsida skulle det gå att köpa biljetter i förhand i en viss bokaffär, medan bokaffären i fråga inte ens förstod vad jag menade när jag frågade om den. "Toyko interunationello anime fair?"

Vad vi dock kunde köpa biljetter till, var Ghibli museumet! Vi visste att biljetterna såldes på Lawson. Vad detta var, eller vart det fanns, visste vi dock inte. Men vi tänkte bara att: hur svårt kan det vara? Och började leta efter det i Shinjuku. Och vad händer, om inte att vi hittar stället i fråga? Visar sig att det är en japansk version av 7-eleven. Hur som helst: Biljetterna såldes ur en maskin, och expediten som hjälpte oss med den kunde mindre engelska än vad jag kan japanska. Vi fick således mötas någonstans på mitten, och tillslut, efter typ en kvart, fick vi våra biljetter. Den 7e april klockan 14.00 är det dags!! Jisses, vad kul det ska bli!

Här har vi dem, liggandes på sängen på vårt hotellrum:

Idag har vi dessutom varit uppe i två olika skyskrapor. Först åkte vi upp till 26/27 våningen i Shinjuku L Tower, för att kolla på det senaste inom toaletteknologin. Utsikten därifrån var helt fantastisk. Efter det begav vi oss till Tokyo Metropolitan Government Office, där 45 våningen är ett "observation floor". Där uppe såg vi ner på andra skyskrapor, och resten av Tokyo. Det gick så långt att jag tänkte för mig själv: "Oj vad många småhus det finns i den här staden! Vart är alla dom när man går omkring där nere egentligen?". Sedan räknade jag antalet våningar på ett av dessa "småhus". Det var 11 stycken.

Ja jisses, allt är verkligen relativt. Jag menar, när man är hemma i Umeå är väl Scandic inte riktigt vad man skulle kalla ett småhus.

Hur som helst så gillade jag nästan utsikten från Tokyo L Tower mer än den från Government Office. På 45 våningen blev det liksom för litet allt där nere, så det tappade lite spänning.

Dessutom kan jag meddela att jag ännu en gång köpt en misslyckad dryck från en vending machine (att jag aldrig lär mig). Den här gången var det världens finaste flaska som jag spanat på sedan första kvällen, och jag tänkte såklart att innehållet skulle vara underbart. Så var det dock inte, utan den smakade mest bara parfymerat vatten. Vad jag dock kan vara stolt över är att jag sett en ny fantasmak i en vending machine, och INTE köpt den. Det ni!

Kolla bara! Det GÅR ju inte att låta bli!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.