Pasmo

 Tjip tjoho!

Igår hittade vi en mataffär som ligger typ 5 minuters promenad från vår lägenhet. Lite mer lättillgängligt än att först gå i typ 10 minuter, och sedan åka tunnelbana i 10 till, som vi gjorde tidigare. Skönt!

Idag har vi uträttat ett viktigt ärende, nämligen att köpa Pasmokort! Pasmo är ett kort som man laddar med pengar, och sedan kan använda på bussar, på tunnelbanan och i vissa kiosker. Lite lättare än att köpa enkelresor, med andra ord. Att köpa enkelresor är förresten ett jäkla påhitt här borta. Egentligen är systemet ganska enkelt: Olika destinationer kostar olika mycket, och det finns en karta som visar hur mycket det är som gäller. Problemet är bara att kartan är på japanska. Det innebär att vi icke-japaner måste gräva fram tunnelbanekartan från vår resebok, räkna hur många stationer det är till dit vi ska, och sedan räkna hur mycket vi ska betala för det antalet stationer. Ni fattar va? Jobbigt var ordet! Pasmo är med andra ord mycket bra för oss, då det drar pengarna automatiskt.

Idag hat vi även hittat en bankomat som accepterar svenska visa-kort! Det är inte så enkelt att de bankomater med en visa-symbol accepterar visakort, utan vi fick leta runt ett tag innan vi hittade en som funkade. Men nu är det gjort!

Ikväll har jag lagt in bilder på datorn, så håll ögonen öppna på facebook ifall jag skulle få för mig att lägga upp några.

4 kommentarer

  1. I

    Hur långt har körsbärsblomen kommit? Sen hoppas jag ni äter körsbär, och olika körsbärsprodukter!

  2. Helga

    Det är lite oklart så långt dom kommit…alltså det börjar ju ploppa upp rosa blommor lite här och var, men det skulle egentligen lika gärna kunna vara typ plommonblommor.
    Åh, körsbär som är så gott! Det ska vi absolut smaska i oss en massa av =)

  3. Erik Mellenius

    Pasmo verkar vara som Oystercards. Mycket smart! Här i Umeå kan man nu inte betala på bussarna längre. Det är också rätt smart.

  4. Claire

    Japan är ett av de fà länderna som jag inte riktigt är intresserad av, men den här resan verkar ju rätt kul och spännande, tycker jag!

    (Och Erik, jag hàller inte med om att det är smart att man inte kan betala pà bussarna längre i Umeà och andra städer! Det är ju verkligen jobbigt!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.