Roppongi

 Gårdagen ägnade vi åt en tur till Roppongi. Först på dagsschemat stod Tokyo Tower, Tokyos motsvarighet till Eiffeltornet. Tokyo Tower är 11 meter högre än Eiffeltornet, och väldigt mycket lättare. Vi åkte i alla fall upp ända högst upp (250 meter) och kollade ut över staden. Himla häftigt.

Efter det började vi leta oss fram mot Roppongi Hills, som är typ ett köpcenter/en park/jag vet inte vad. Efter en ganska rejäl omväg hittade vi fram. Och vet nu vad som fanns där?! En högteknologisk japansk toalett, komplett med sätesvärme, spolljud och allt! Jag var självklart tvungen att prova alla knappar den hade, och blev därmed också tvättad i rumpan av denna toalett ur vinklar jag inte ens visste fanns. Helt klart en udda upplevelse.

Nu börjar det även dyka upp allt fler rosa blommor på träden. Helt säkra är vi inte, men vi misstänker starkt att det är körsbärsblommorna som är påväg ut! Och hej och hå vilken takt dom slår ut i. Dom har gått från knappt-några-knoppar-alls till utslagna på tre dagar.

Nä nu ska jag gå och laga frukost, för idag väntar en tur till Shibuya!

2 kommentarer

  1. Sigrid

    Sakura!Ganska avis att ni får vara med om sånt.. Här hemma måste man (som en annan neandertalare) torka sig själv efter toabesöken och hoppas att snön hinner bort till brännbollsyran 😛

  2. Helga

    Äntligen har du hittat hit syster! Fast tyvärr måste jag meddela att även i detta land måste man torka sig själv ibland. Igår och idag har jag hamnat på vedervärdiga hål-i-golvet-toaletter. Dom borde förbjudas enligt lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.