Shibuya

 Igår och idag har det regnat, så det har inte varit så himla mycket action här borta, därav inget blogginlägg.

Igår var vi hursomhelst i Shibuya! Vi korsade det kända Shibuya crossing, fönstershoppade i Shibuya 109 och shoppade på riktigt i Tokyos kanske softaste kvarter hittills.

Shibuya crossing låg till min stora förvåning precis utanför tunnelbanestationen. Man hann som inte ens fatta att det var det, förrän man redan gått över. Och Shibuya 109 låg typ 100 meter därifrån. Kort sagt: Shibuya var sjukt mycket mindre än vad jag trott.

Men låt mig berätta lite om Shibuya 109 för er som inte riktigt lärt er namnen på Tokyos köpcenter ännu. Shibuya 109 är ett köpcentrum i 9 våningar helt dedikerat till de mest trendmedvetna tokyotjejerna i tonåren. Discomusik pumpas ut på högsta volym, det är affärer överallt, kläder överallt, skor överallt, hattar (!) överallt och väskor överallt. Därtill är personalen klädd på ett sätt som får mina allra minsta kjolar att se ut som något religiösa extremister skulle klassa som väl konservativt. Kort sagt: Kläderna visar mer än vad de döljer. Dom döljer inte någonting alls, i ärlighetens namn. Shibuya 109 var trots detta ett ganska roligt ställe. Fast på ett väldigt skrämmande sätt.

Det var efter denna lätt traumatiska upplevelse vi hittade till den mer softa delen av Shibuya. Billiga bohemaffärer med sjukt snygga kläder, trevlig personal (med kläder som faktiskt kunde kallas kläder), och allmänt mys. Albin var tvungen att köpa sju t-shirtar, en överdragströja och en skjorta, allt detta till det förnämliga priset av omkring 1200 kr.

Åh! jag måste bara berätta om påsarna på ena affären! Påsen kläderna lades i var av papper, men eftersom det regnade ute slog personalen ordentligt in papperspåsen i ett specialtillverkat plasthölje som skulle skydda alltsammans från väta. Dom tänker verkligen på allt i det här landet.

Idag har vi haft en riktig slappar-dag. Vi satt på café i ett par timmar, sedan strosade vi i lite affärer (hittade en affär med sjukt billiga skor! Dock fanns det mesta bara i upp till strl. 39, men ett par converse allstar för 200 kr har jag i alla fall tänkt unna mig).

 

Man kan ju tycka att i ett land där det finns sånna här toaletter:

Så ska man kunna räkna med att de som bor där i alla fall kan den mest grundläggande delen med ett toalettbesök: att sitta ner. Men nejdå:

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.