Japansk grädde

 Japansk grädde måste vara Guds gåva till mänskligheten. Eller i alla fall Guds gåva till mig. Den är söt som spraygrädde, har en konsistens som snarare liknar hårt vispade äggvitor (typ ogräddad maräng) än grädde, och framför allt: den smakar helt underbart.

Ikväll, till exempel, köpte jag en Premium Roll i en liten butik. En premium roll är ungefär som en skiva rulltårta, men kakan går bara i en ring längst ut. Kakan är en helt vanlig sockerkaka, och innehållet är enbart vispad grädde. Ganska banalt och enkelt kan man tycka, men tack vare den japanska grädden vill man bara gråta av lycka, varje tugga man tar.

Så nu vet ni det! Om det varit möjligt hade jag tagit med mig litervis hem till Sverige och låtit alla smaka, men det är nog lite för opraktiskt, tyvärr.

Imorgon ska det vara 19 grader varmt, och vi ska ut och kolla på körsbärsblommor.

 

I brist på gräddbilder bjuder jag på en bild av en gigantisk såg istället:

2 kommentarer

  1. Torun

    Kul att läsa din blogg,så att man i alla fall kommer ut i världen VIRTUELLT! Ska följa dina äventyr med intresse…
    Kramar från mig!

  2. Erik

    Coolt.
    Jag kom just hem från Åre. Där var grädden också jättegod! Mer som den man är van vid, såklart, men oerhört fyllig och krämig. Det beror på att kor som äter gräs som växer där det är kort sommar med många soltimmar värper mer koncentrerad mjölk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.