Izakaya

 Igår umgicks vi med andra svenskar! En gammal klasskompis till Albin bor här sedan tre månader tillbaka, och hon i sin tur känner en massa andra svenskar som är här. Därför passade vi på att hänga lite med dem.

På äkta Tokyo-manér träffades vi vid statyn av hunden Hachikô i Shibuya, kring 9-tiden på kvällen. Därefter gick vi till en izakaya. En izakaya är typ ett matställe, där man betalar en liten summa pengar för att sitta där i två timmar, snacksa lite och dricka så mycket man vill. Sånna koncept fungerar här i Japan, eftersom ingen beställer mer än typ två öl.

Där satt vi i alla fall i två timmar och pratade och umgicks. Trevligt var ordet! När våra två timmar var slut skyndade vi hem med tunnelbanan. Det är helt sjukt, men sista tåget på Tokyos största tunnelbanelinje går klockan 00.00 på helgerna. Missar man det måste man vara ute till 5, när första morgontåget går. Hur kommer det sig egentligen att Umeå har bättre nattliga förbindelser än Tokyo? Någon som kan förklara?

Idag har jag och Albin firat påsk. Igår köpte vi en superfin blomma som vi hade istället för påskris, och så lade jag en färgglad diskhandduk som bordsduk. Dessutom har vi köpt tuschpennor, så jag gjorde lite pynt med dom också. Vi lagade ägghalvor med rom-röra, lax och potatis, och så gick vi ut och köpte oss varsin (nåja, egentligen två var) påskbakelse på ett konditori i närheten av vår lägenhet. Helt enkelt var det inte att fixa ihop allt, men till sist fick vi en japaniserad version av ett påskfirande i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.