11-0 på två matcher – rockad i förstaelvan att vänta,

4-0 mot Anundsjö. 

 

Hade jag varit en väldigt ambitiös UFC-bloggare hade jag lagt kraft och energi på att svara på kvällens stora fråga:

 

Hur var matchen?

 

Varför åkte Anundsjö IF de två timmarna upp till Umeå en måndagskväll i oktober, efter det att deras serie var färdigspelad, för att möta oss på Gammliavallen under en isande kyla? 

 

Hur ångermanlänningarna kunde finna motivation till denna lilla måndagstripp kommer vi, på grund av mina bristande bloggambitioner, aldrig att få svar på. Men vi i UFC-truppen som inte fått spela så mycket på sistone (det senaste jag gjorde på en Division I-plan var att glidtackla till mig ett andra gult i 89:e minuten vid ställningen 0-3; ett beslut som inte direkt låg till grund för den gamla Bo-Kaspers-dängan "Det smartaste jag gjort") fick oss nittio matchminuter, och det får vi väl tacka för. 

 

Böni gjorde två baljor och svarade dessutom för två assist, Timmy gjorde ett och Arestav petade även han dit en. 

 

Provspelande ex-UFC-spelaren Toby Davis var klart bäst hos gästerna och han lär väl inte behöva betala in sig på Junsele Djurpark särskilt många gånger till när han vill "hitta på nåt" en lördagseftermiddag. 

 

… efter matchen pratades det om en brädspelskväll hemma hos Danny Persson, den sluge supporterprylsnasaren som lurat på Jens Sjöström inte bara ett koppel fotbollströjor utan även spelet "Silly Season". Men det rann ut i sanden och jag får vänta ytterligare på att utnyttja all den där (i vardagen fullständigt onödiga) faktakunskapen om fotboll som legat och samlat damm och tagit upp plats i mitt begränsade minne. 

 

(Alla er som tänker oroliga tankar som "MEN STACKARS DANNY DÅ, HAN HADE JU SÄKERT BUNKRAT UPP MED BÅDE KANELGIFFLAR, CHOKLADDRYCKER OCH PECANNÖTSGLASS INFÖR ATT ALLA KOMPISAR SKULLE KOMMA PÅ SPELKVÄLL!" och följer upp med att ställa frågan "VAD SKA HAN NU GÖRA MED ALLT DET?!"…

 

Oroa er inte. Det slank nog ner. Det är ju bara måndag en gång i veckan)

 

Imorgon hade jag tänkt träna med Björn-Åke, men samtliga i det gamla trogna extraträningsgardet bojkottade de planerna. Det var sjukdomar, det var nå känningar och… ja, jag hörde inte riktigt Erik Lundströms anledning men vi får väl tills vidare anta att han i egenskap av Kung ska klippa något sammetsband på någon invigning någonstans. 

 

Nu skrev istället Gunnel, 84, till mig i Facebook-chatten att några av tanterna ur vattengympajuntan jag är med i tänkte – jag citerar – "see what all the fuzz is about" med det här "Aqua + Mind"-passet i den arla gryningstimman 09.00 vi känner sådär ytligt. 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.