Upptaktsträffen,

 

Upptaktsträff för Superettan idag, nere i den halländska vårvärmen. 

 

Stuart – som bröstar upp sig centralt (CENTRALARE ÄN HENKE LARSSON, som tränar fjolårets mittenlag "Henrik Larssons Landskrona") – och Kung Erik var så vitt jag vet UFC:s delegation. Möjligvis kan Mikael Ek, Ronaldinhos gamle vapendragare i Paris Saint-Germain och numera koordinator för UFC:s talangverksamhet, ha följt med för att säkerställa hur en SEF-godkänd vetelängd ska smaka. 

 

Stuart ska, enligt en liveuppdatering, ha belyst vår "härliga stomme från förra året" samt spått att de långa resorna upp till Västerbotten kommer att bli en fördel för oss. Han ska ha konstaterat att "vår grund bygger på 4-4-2" men där "motstånd och matchsituationer" kommer att avgöra hur vi kommer ställa upp och att vi, summa summarum, "är mogna för Superettan". Kung Erik ska med optimism i stämman ha förkunnat följande i Niklas Jarelinds framsträckta mikrofon:

 

– Vi hade sextusen åskådare i vår sista match ifjol då vi slog Akropolis i norrettan och säkrade seriesegern. Nu har vi plats för ännu fler och i normalt hockeytokiga Umeå pratas det bara fotboll. 

 

(… jag såg förvisso ett aprilskämt igår som handlade om Division I-hockey som fick över hundra artikelkommentarer; så, tja, nog pratar en och annan fortfarande hockey i länet.)

 

Men vad gjorde det att både Stuart och Kung Erik stod där och var optimistiska?

 

När övriga tränare och lagkaptener fattade sina mentometerknappar efter föredraget ska sjuttio procent ha tryckt ner oss på en nedflyttningsplats. 

 

Trelleborg fick axla det ok som favoritskapet i Superettan innebär. 

 

Lundström ska, enligt en obskyr hammarbyares twitterflöde, ha lunchat tillsammans med nye Bajen-tränaren Gregg Berhalter, Bajen-anfallaren Sinan Ayranci och BP:s Pablo Pinones-Arce. Det ska ha bjudits på kålpudding och en buffé av sill och sallad. Det lät onekligen oerhört trassligt – men vi får hoppas att Lundström åt och tog buk när han satt intill världsvana stockholmare. 

 

Om nu Mikael Ek var med ner till Varberg – jag kan inte utläsa det av mina knapphändiga källor (Twitter borde i och för sig ha varit uppmärksamma nog att snappa upp ifall Ronaldinhos gamla radarpartner stod med näbben full av vetelängd) – så kan jag tänka mig att det blir en del kålpudding i hans hushåll när han kommer hem igen. 

 

"Ät nu, ungar; det här är riktig SEF-mat". 

 

(Han gillar SEF, förkortningen för "Svensk ElitFotboll", Micke Ek, det gör han)

 

Jag ska ha stått uppskriven som "Bloggare" under yrkeskolumnen i det spelarkompendium som ska ha legat i den goodiebag man ska ha fått vid ankomsten. Det är ju månne en aning pikant. Jag har ju tänkt att jag ska stångas mot stora, buffliga centertankar i Superettan i vår – och kommer då knappast ha någon extra respekt med mig som kollega till Blondin-Bella och Kenza. 

 

 

När vi är inne på yrken så måste jag bara få delge er denna skärmdump från lagpresentationen på UFC:s hemsida, där Danny Persson lyckats klämma in en klickbar länk (!) i sin spelarpresentation. Förmodligen medelst långdraget tjatande på intervjuaren som säkert flera gånger fick förklara att han tyckte att "det räckte med ’Egen företagare’".

 

Jag vet inte ifall vi ska ta denna långdragna länkhistoria, detta taffliga försök att öka sidvisningarna, som ett bevis på att det kanske går tungt för företaget i fråga. Jag tror ändå inte det. Inte för att jag ser en säljare av yppersta världsklass i vår rödlätta centertank. Nej, Danny "Igår blev det bara två vaniljgifflar" Persson känns istället som säljarens raka motsats; nämligen som urtypen för den människa som säljartyperna tänker sig att de ska lura när de placerar sötsakerna alldeles intill kassan efter en längre shoppingrunda.

 

Men jag tror likafullt att det går bra för hans företag. Det var väl redan i Första Mosebok som någon gammal hebre slog fast följande: 

 

"Salig voro den som tar 199 kronor Chelsea Anka (Mjukis)". 

 

Nåväl. Det finns fler spelare som har arbetsbeskrivningen "Bloggare" illa dolt på sitt CV. Varbergs Patrik Larsson bloggar, Falkenbergs Stojan Lukic likaså och – framför allt – så har Assyriskas mittback Mikael Thorstensson en blogg på fotbollstransfers.com.

 

Man behöver dock inga mentometerknappar för att förstå att den här, det är den allra trassligaste. 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Molina

    … och så får vi Medelpadingar gratulera dig och dina grannar då Östtegs skola tog hem segern i ”Vi i Femman”:s regionfinal idag mot vår Alnöklass från Vibackeskolan!

  2. Anton

    Inspirerad av din check av Hampus Bohman i FM postade jag ett blogginlägg med en kort redogörelse om vad som hände med kärntruppen i UFC för mig i FM. Hur gick det för dig? Inget vidare.

  3. Erik Löfgren

    Svar till Anton (2012-04-04 01:14)
    Höll jag på ända till 28 års ålder? What a waste. Säg inte åt ”Stigga” att han fick spela CL; lär ju få tidernas vattenskalle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.