Stockholm om några timmar

Då börjar man så sakta ladda inför matchen i Stockholm om 16 timmar. Snackade med huvudtränaren Mika Sankala igår för att pejla av läget inför matchen.
– Det ser riktigt bra ut, vi har tänkt på belastningen under veckan som gått och tränat för att vi ska vara pigga och alerta imorgon (läs senare ikväll) Spelarna är oerhört revanssugna från matchen mot Sunnanå senast, säger Mika Sankala som känner att det är en stormatch på gång.
– Det ska vi se till att hålla vid liv, säger Mika när jag påpekar under samtalet att UIK ALDRIG tidigare förlorat mot Djurgården på bortaplan i serien…


Vad gäller Emma Berglund är hon förhoppningsvis tillbaka till hemmamatchen mot Johanna Almgrens Kopparberg/Göteborg den 2 maj.
– Det var inre ledbandet som var uttänjt, skadan som hon åtdrog sig i inomhuscupen i Växjö. Har vi tur är hon tillbaka mot Göteborg, det rör sig om två-tre veckor, säger Mika


F19-tjejerna Emma Kullberg, Emma Åberg-Zingmark och Sofia Jakobsson åker redan iväg med landslaget till Polen för F19-EM kvalet och är med andra ord inte med ikväll mot Djurgården…

….
Linda Johannesson hemmahörande i Jönköping är domaren som ska döma matchen. I helgen dömde hon LdB Malmö-Piteå 7-0 och delade då inte ut ett enda kort. Förra säsongen dömde hon UIK vid ett tillfälle, den 9 juli hemma mot Kopparberg/Göteborg, seger 1-0. Hon dömde Djurgården i den sista omgången när man slog tillbaka Umeå Södra med 2-0. Där har vi lite domarstatistik.


Det ryktas om att tidigare UIK-tränaren Andrée Jeglert kommer att dyka upp och dansa för UIKarna på läktaren ikväll. Frågan är dock hur han mår efter 3-1 förlusten i derbyt mot Hammarby. En match där en värmlänning på linjen Henrik Andrén kom att missa att Hammarby hade en boll inne vid ställning 1-0 till Djurgården och där en annan värmlänning Emil Johansson (Karlskoga, kom till Hammarby från Degerfors) såg till att göra 1-1.


Anna-Kaisa Rantanen, en viktig pjäs i Djurgårdens försvar som hittills inte släppt in mer än två mål på de tre första matcherna och samtidigt framåt gjort 14. Men då har de kommit emot Stattena, 7-0, Piteå, 4-0 och sist Kristianstad 3-2.
Men som sagt, det blir en nagelbitare ikväll och tur att tv är där och sänder. Bästa tänkbara reklam!?


Elaine som försvarare nu när Emma Berglund är borta och Mami, Lisa och Emmelie Konradsson på mittfältet!? Eller Mami, Lisa, Hanna Ljungberg och Ramona, Johanna Rasmussen och Madelaine Edlund på topp… Den som lever får se..


Nämnde jag att tågbiljetten till Stockholm gick på 50 kronor.
Fint med auktioner på tradera..


Tills vidare
Big Time med The Soundtrack of Our Lives och frontmannen Torbjörn ’Ebbot’ Lundberg, såg dem på Arvika Festivalen 2001. Riktigt bra liveband.
http://www.youtube.com/watch?v=FaCKp_IqwpI

En kommentar

  1. Rainer

    Jodå, UIK befinner sig vid ett vägskäl och matchen ikväll kommer att visa var man står efter man tappat La Marta. Det jag sett hittills tyder inte på en bra utveckling för Umeå som både spelmässigt och ekonomiskt har tappat mycket.
    Vinner de kan man orientera sig uppåt även 2009. Förlorar man, så spelar man om platserna 4-6.
    Vi får se…I’ll be there tonite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.