Vilken fest – Ramona till EM

Anders AnderssonRamona Bachmann och hennes Schweiz får åka till EM-slutspelet i Vitryssland till sommaren.

Vilken härlig invigning det blev av Gamla Ullevi som nationalarena för vårt svenska damlandslag och vilken urladdning de svenska spelarna bjöd på i den andra halvleken när man gick ifrån haltidsläget 0-1 till 2-1 inom loppet av en minut.
Anna Paulson spelade riktigt bra, Lisa Dahlkvist stod för ett piggt inhopp samt Madelaine Edlund fick hoppa in.

….
Skrev om UIKarnas öde och äventyr i F19-kvalet till EM i Vitryssland. Sverige kryssade igen då man spelade 0-0 mot Island. Alla UIKarna, Sofia Jakobsson, Emma-Åberg Zingmark och Emma Kullberg spelade från start och fick genomföra hela matchen.
Att man nu har spelat 0-0 mot värdnationen Polen och nu Island betyder att man i den sista omgången behöver få hjälp av Polen för att kunna ta sig vidare till EM-slutspelet i Vitryssland. Sverige avslutar med Danmark som vann med 1-0 över Polen i den här omgången.

Hur är förutsättningarna?
Island toppar gruppen på fyra poäng, Danmark kommer sen på 3, Sverige 2 och Polen har 0. Polen har 0-0 mot Sverige och nu 0-1 mot Danmark, så man ska nog kunna ge Island en tuff match. Vid oavgjort där och Svensk seger med mer än två mål och Sverige går vidare.

Man kan inte gå vidare som bästa tvåa då Irland från en grupp med Tyskland, Ryssland och Slovakien ligger tvåa med sex poäng. Sverige kan som bäst nå fem poäng.

….
Om det nu är mållöst för det svenska F19-landslaget är det desto målrikare för Ramona och hennes Schweiz. I gruppfinalen mot Holland körde man över holländskorna och vann med 7-3! Ramona gjorde två av målen och har nu gjort tre mål på två matcher. Det här betyder att man kan räkna in Schweiz som ett av länderna till EM-slutspelet i Vitryssland.

I sista omgången möter Schweiz ett Rumänien som gått på pumpen med 8-0 mot Holland och 4-0 mot Italien, det säger sig självt, är alplandet på målhumör lär inte den matchen sluta under tvåsiffrigt. Så det blir till för Ramona att redan gör sig beredd på EM-äventyr i det landet i Europa som sägs vara den sista diktaturen – Vitryssland.

Passande nog är det uppehåll i allsvenskan då EM-slutspelet är. Skulle Ramona och hennes Schweiz ta sig till finalen i EM som spelas den 25:e juli blir det inte mycket vila för henne. Två dagar senare närmare bestämt den 27:e juli väntar Göteborg FC borta. Ett Göteborg som närmast väntar på hemmaplan den 2:a maj.

….
Det var allt för nu.
Återkommer senare idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.