F19-landslaget till EM-slutspelet i Vitryssland

EM-loggan

Fick reda nyss via facebook att det svenska F19-landslaget via 1-0 mot Danmark och andraplatsen i gruppen gick vidare till sommarens EM-slutspel i Vitryssland. Jag hade i all hast räknat bort de svenska chanserna vid en andra plats, detta då man inte poängmässigt skulle vara den bästa tvåan i de olika grupperna.

Men tydligen räknade man bort resultaten mot sämsta laget i grupperna, då blev Sverige den bästa grupptvåan och därmed kan vi räkna med Sofia Jakobsson, Emma Kullberg, Emma Åberg-Zingmark till EM, förhoppningsvis blir de uttagna.

Just Sofia Jakobsson gjorde segermålet i matchen mot Danmark. Emma Kullberg fick beröm av förbundskaptenen Calle Barrling.
– ’Emma Kullberg som gick till Umeå IK, vilket sparkapital dom har där. En verkligen spelande innerback som jag tycker vi sökt länge på damsidan i Sverige’ Säger han till svenskfotboll.se

Även Emma Åberg-Zingmark har gjort bra ifrån sig i Polen.

Grattis tjejer och nu gör dom Ramona (Schweiz) sällskap till EM:et. De övriga länderna som gick till EM i Vitryssland är Tyskland, Frankrike, Island, England, Norge och värdnationen Vitryssland.

Återkommer med en kommentar från Sofia…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.