Kapten-Karro är laddad inför matchen…

Har haft ett uppehåll från bloggandet som ni kanske har märkt. Ska inte dra någon lång historia utan fokusera på det jag ska ta upp i det här inlägget. För det är så att ikväll väntar seriefinal mot LdB Malmö borta på Malmö IP. En arena som numera förfogar över konstgräs, med andra ord är det hejdå till vattenpolo på den klassiska idrottsplatsen.

En av spelarna som är extra taggade inför den här matchen är förstås lagkaptenen Karolina Westberg, det är väl självklart med tanke på att hon är från Skåne, hon har representerat LdB Malmö en gång i tiden när man fortfarande hette Malmö FF.
– Självklart är det årets viktigaste match, man kände det i benen redan i början av förra veckan, säger hon när bloggen tog ett samtal med henne.

# Hur tycker du att det har sett ut inledningsvis?

– Vi var rätt trögstartade och gjorde inga mål, annars hade vi varit i final i Womens Cup. Det var troll i maskineriet helt enkelt. De senaste tre-fyra matcherna har vi varit ruskigt effektiva. Det har också betytt att kvalitén på träningarna har blivit bättre med tanke på resultaten, säger Karolina Westberg.

# Malmö nu på bortaplan, seriefinal och allt.. Hur går tankarna?

– Framförallt så gäller det att vi är inställda på att det kommer bli kamp i 90 minuter. Sen är det kul att dom har gått över till konstgräs, det borgar för förhoppningsvis underhållande och bra fotboll. Sen är det en utmaning att möta serieettan, vi vill helt enkelt vinna och ta ner Malmö i tabellen, säger Karro som tycker att den första halvleken mot Hammarby, den senaste seriematchen var riktigt bra från UIKs sida. Den andra var sådär där man slappnade av och tillåt Hammarby komma tillbaka lite.

Men nu är det Malmö som gäller och innan vi skiljs åt får Karro säga ett par ord om nyförvärvet inför i år Maija Saari.
– Hon växer in i sin roll och börjar komma med bra offensivt, vi har haft det naturligt i Frida Östberg och Anna Paulson, hon kommer mer och mer. Det är en ung och lovande försvarare som kan bli riktigt bra, säger Karro.

Om fyra timmar går tåget mot Göteborg där byte väntar innan tåget rullar in på perrongen i Malmö kvart över två. En spännande dag och kväll väntar för undertecknad som kommer försöka guide er läsare av bloggen.

Mot Malmö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.