Tack Sunnanå – Malmö tillbaka på vinnarspåret…

Det har hunnit hänt en hel del sedan senast jag skrev igår. Till att börja med plockade Sunnanå ytterligare poäng av konkurrent om SM-guldet till UIK, Linköping. Matchen som spelades i Linköping blev mållös och när nu Östgötarna har spelat sju matcher hemma så kan man konstatera att man har tappat fem poäng mot lag som Göteborg, 0-1, Stattena 2-2, LdB Malmö 0-0 och nu Sunnanå 0-0.

Linköping ståtar nu på 24 poäng med tolv matcher spelade. Fyra poäng till UIK (en match mindre spelad)

….
Vidare ikväll spelades det två matcher till i omgång tolv. Djurgården pulveriserade Stattena hemma, 6-0 skrevs resultatet till och som jag utan att tveka innan säsongsstarten uttryckte mig: Stattena har med sitt spelarmaterial inget att göra i damallsvenskan. Hårda ord, men det är verkligheten.

LdB Malmö kom tillbaka på vinnarspåret när man hemma sköt Göteborg i sank med 4-0 Manon Melis, Pavlina Scasná, Therese Sjögran och Nilla Fischer nätade. Det innebär att om UIK vinner på måndag på bortaplan mot KIF Örebro så kommer avståndet till tvåan Göteborg vara fem poäng, sju poäng till trean Linköping, nio till fyran Malmö och detsamma till femman Örebro.

….
Emma Berglund blev ända UIKaren som blev uttagen till U23-öppna nordiska som går i Sarpsborg, Norge. http://svenskfotboll.se/arkiv/landslag/2009/05-06/u23-dam-trupp-till-nordisk-turnering/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.