Landslagskoll del 1

Det är mycket med de olika landslagen de här dagarna, det är inte enbart Ramona Bachmann, Schweiz F19, Sofia Jakobsson och Emma Kullberg, Sveriges F19 eller Emma Berglund, Sveriges U23 som är iväg med sina landslag.

Vi hittar exempelvis anfallaren Johanna Rasmussen (59 A-landskamper och tio mål) i Vildbjerg dit där det danska landslaget har förlagt ett sju dagars långt träningsläger. Hon har sällskap från damallsvenskan av målvakten Tine Cederkvist Viskær, LdB Malmö, en spelare som inte helt har övertygat i målet i hos skånskorna, och sen har vi också mittfältaren Cathrine Paaske Sørensenoch anfallaren Julie Rydahl Bukh båda Linköping FC med på lägret.

Som anhängare till Londonklubben Fulham FC upptäckte jag till min förtjusning att  Katrine S. Pedersen har ett förflutet i klubbens damlag. Hon spelade där säsongen 2002-2003 och det var också 2003 som man blev engelska mästare och lyckades sedan ta sig till kvartsfinal i Womens Cup. Framme i kvarten var Frankfurt  för svåra.

Ett Fulham som den 16:e maj 2006 beslutade att lägga ner damlaget då man ansåg att det inte var någon direkt mediabevakning och ligan drog inte tillräcklligt med åskådare. Det kom att bildas en kommité och man började om under namnet Fulham WFC. Man slutade faktiskt sist den senaste säsong i kvinnornas Premier League efter blott vunnit en match av 22. Segern kom borta mot Blackburn Rovers LFC den 14 april, 2-1.

Danmark kommer att efter lägret styra kosan mot England och där möta Island (har Norge, Tyskland och Frankrike i sin EM-grupp) den 19:e juli och England (Sverige, Italien och Ryssland i samma EM-grupp) den 22:a. 

….
Vidare så ska Ulla-Karin Rönnlund, Anna Paulson och Lisa Dahlkvist iväg med det svenska landslaget till Jönköping och spela mot Kina nu på söndag varav man sedan åker vidare mot Finland för landskamp mot Finland i Björneborg Pori den 22 juli.

Kul för Ulla-Karin att hon får chansen igen.

– Det var väldigt tufft att välja, vi har flera målvakter som presterar bra i sina respektive klubbar varav Ulla-Karin Rönnlund är en av dem. Hon bröt fingret i Algarve Cup tidigare i våras och vi känner att vi vill ge henne en chans att visa hur duktig hon är sa förbundskaptenen Thomas Dennerby när han tog ut truppen i förra veckan.

….
Bloggen kommer att befinna sig på plats i Jönköping den 19:e juli, så räkna med rapporter från Småland.

….
Kan inte låta bli att avsluta kvällens bloggande med en länk apropå att det har varit stilje i bloggen. Första sången rimmar bra med varför det har varit så. Men nu är jag förhoppningvis tillbaka på banan igen med full kraft.

 

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.