Alla UIKarna i a-landslaget spelade ikväll – comeback av Ulla-Karin

Efter åtta års frånvaro från det svenska A-landslaget gjorde UIK-målvakten Ulla-Karin Rönnlund comeback ikväll när Sverige träningsspelade mot Finland på bortaplan. Ulla-Karin hoppade som UIK-bloggen hade spekulertat i in i den andra halvleken istället för landslagslagets förstamålvakt Hedvig Lindahl.

Ulla fick det svettigt direkt och efter en dålig pass av Therese Sjögran som dessvärre Karin Lisell kunde greppa kunde då Djurgårdsspelaren Linda Sällström reducera till 1-2.
Men efter det släppte inte Ulla-Karin in något mer och spelade stabilt de 44 minuterna hon fick spela.

Lika mycket fick Lisa Dahlkvist spela när hon kom in istället för Linköpings Caroline Seger. Anna Paulson spelade från start och fick köra på i 90 minuter.

Sveriges mål gjordes av kapten Victoria Svensson, Jessica Landström och Charlotte Rohlin.

….
(uppdaterat) UIK-bloggen höll på att glömma bort att UIK-försvararen Maija Saari spelade 90 minuter för Finland. Tidigare UIKare som spelade i Finland var Sanna Valkonen som kom in i den 46:e spelminuten, Jessica Juhlin som spelade hela matchen samma gäller Laura Östberg Kalmari.

….
Nu närmast väntar sista allsvenska omgången innan landslagslägret på Lidingö 10-15 augusti, genrep mot Norge 19:e augusti och avresa mot EM i Finland. För UIKs del väntar Göteborg på bortaplan på måndag, en mycket intressant match.

Bloggen börjar uppladdningen inför den matchen imorgon torsdag med snack med Göteborgsmittfältaren och landslagsspelaren Johanna Almgren.

….
Det är inte bara a-laget som har match inom kort, vi har utvecklingslaget som åker till Örnsköldsvik på fredag för match mot Själevad i division 2 norra norrland. Efter nio spelade matcher ligger laget femma på 15 poäng, Själevad leder på 21 poäng och siktar uppåt mot division 1 igen.

UIK/Södra och Mariehems F17-lag har LdB Malmö hemma den åttonde augusti och Jitex BK den nioende. Ett reportage om laget gjort i början av juni kommer i slutet av helgen.

….
Det går inte att komma ifrån det, vilken match det svenska F19-landslaget svarade för och speciellt Sofia Jakobsson som med sina mål skickade laget till final. Nu ser man bara fram emot lördagens final, 16:45 går den och matchen sänds av Eurosport.