Bra val Sofia Jakobsson – även Emma Kullberg

Flera andra klubbar bland annat Linköpings FC var ute efter hennes namnteckning. Men Sofia "Fia" Jakobsson  (närmast på bilden) väljer att bli UIK trogen för de kommande två säsongerna. Ett mycket positivt besked så här i slutet av veckan. Visserligen har hon inte fått starta så många matcher de första två åren hon har varit i klubben.

Fyra i år, en förra säsongen, men det är en anfallare som när hon får chansen tar den. Fyra mål har det blivit de här första två säsongerna och under sommaren var hon en bidragande orsak till att det svenska F19-landslaget kunde ta sig till final i EM-slutpspelet.

– Det var en riktig höjdare, säger Sofia Jakobsson till uikbloggen.

Finalbiljetten innebar att man kvalicficerade sig till sommarens VM-slutspel i Tyskland för U20-landslag. Lägg till att Fia har kvartsfinal med UIK i Champions League att se fram emot under 2010. Ett väldigt intressant år med andra ord.

– Jag hoppas att det blir ett bra år, säger Sofia Jakobsson till uikbloggen och berättar att hon tycker att allt har varit utvecklande under de första två åren.
– Jag har fått möjligheten att träna med bra spelare och har haft (red anm: Andrée Jeglertz, Steve Galloway, Mika Sankala) tränare som vet hur man utvecklar individer.

Samtidigt blev det också klart att försvararen Emma Kullberg som kom från utvecklingslaget inför den här säsongen även hon fortsätter i UIK de två närmaste åren. Hon var också med och tog Sverige till en silvermedalj på U19-EM och har förhoppningsvis ett VM-slutspel att se fram emot.

Därmed har UIK fem försvarare, två mittfältare och en anfallare klara inför 2010. 5-2-1.


Sofia "Fia" Jakobsson tog förövrigt bilden (länk) med ro.


Silly season Malmö och Göteborg kommer under kvällen…
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.