Emma Kullberg nöjd med matchen i Örebro – 3-1 seger i derbyt mot Umeå Södra

Fick precis rapporter från Örebro och F19-EM kvalmatchen av Emma Kullberg som tycker att det såg bra ut i Sveriges match mot Turkiet. Det blev seger med 3-1 och en perfekt öppning på det andra kvalspelet där vinnaren av Sverige, England, Turkiet och Irland tar sig till sommarens EM-slutspel i Makedonien.

– Jag tycker att det var en bra insats från oss, många bra prestationer indviduellt och som lag, det var kul att spela, säger Emma och fortsätter;

– Bra match, vi var aggresiva och löste många svåra situationer på ett bra sätt, passade och spelade bra som lag, sen är det extra skönt att få göra tre mål.

# Hur tycker du att gick för egen del?

– Jag försökte ta mycket ansvar i försvaret, bra uppspel och passningar, sedan fick jag mycket bra hjälp av de övriga i laget. Det var bra spel. Jag tycker att det gick bra.

# Linda Molin, hur tycker du att det gick för henne?

– Hon gjorde det bra, spelade bra, hon hittade anfallarna, det gick bra för henne.

# Nu väntar England på måndag..

– Ska bli riktigt roligt, man är revanschsugen, säger Emma och syftar på förra sommarens EM-final där det blev förlust med 2-0 mot England.

Både Emma och Linda spelade hela matchen.
Sveriges mål gjordes av Olivia Scough Kopparberg Göteborg (38:e och 51:a) samt Amanda Wegerman, Västerås BK30, sistanämnda får hemmaplan i dubbel bemärkelse på måndag.

 Det blev seger i träningsmatchen mot Umeå Södra och tränaren Joakim Blomqvist var nöjd med den första halvleken.

– Ganska nöjd, Södra ville visa mycket, men jag tycker att visar bra spel med bra kortpassningar och skapar en del chanser via det. Vi hade bud på mer mål i den första halvleken. Med tanke på vart vi är och att vi är en hel del nya i laget var det en bra halvlek.

– I den andra spelade vi bra då och då, men det var mycket felbeslut och passningar, vi slarvade lite i det defensiva där vi inte gick hela vägen ibland, säger Joakim Blomqvist som njöt av Sofia Jakobssons fullträff som gav 1-0 i matchinledningen, en riktigt projektil upp i krysset.

– Emma Åberg-Zingmark gjorde sin första match från start på innermittfältet och gjorde det riktigt bra.

Nu väntar Sandåkerns herrar (division III-lag) på tisdag, en match som spelas 2 x 25 och där man kommer undvara Anna Paulson som åker iväg imorgon till Wales och VM-kvalmatchen mot Wales på onsdag men även Maija Saari och Anna Westerlund ska iväg på landslagsuppdrag, Finland spelar gruppfinal borta mot Italien och poäng är nog viktigt i den matchen för Andrée Jeglertz landslag.

– Vi kommer träna först och sedan kör vi match mot Sandåkern som kommer bli en tuff match, därefter är vi lediga i några dagar innan vi återsamlas och åker iväg till Göteborg och premiären mot Jitex.

Förutom att Sofia Jakobsson gjorde 1-0 svarade kaptenen och försvararen Anna Paulson för det andra UIK-målet och Sofia Jakobsson avslutade målskyttet i matchen.

UIK ställde upp med följande lag;

Caroline Jönsson

Maija Saari – Frida Östberg – Emma Berglund – Anna Paulson

Pernilla Nordlund – Anna Westerlund – Emma Åberg-Zingmark – Emmelie Konradsson

Sofia Jakobsson – Rita Chikwelu

Byten;

55:e Emma Berglund ut – Linnéa Ågren in
55:e Anna Westerlund ut – Ida Åberg-Zingmark in
85:e Pernilla Nordlund ut – Antonia Boman in
85:e Sofia Jakobsson ut – Maximé Lindholm in

Apropå Andrée Jeglertz kan ni kolla in honom på en finsk-tv kanal på nätet där han blir intervjuad (intervjun görs på engelska)

http://huuhkaja.tv/

Bloggen är igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.