Fyra dagarn kvar till VM-kvalet och Sofia Lundgren in istället för en sjuk Kristin Hammarström – F19 kvalet inleds idag mot Turkiet

Med fyra dagar kvar till VM-kvalet borta på de brittiska öarna mot Wales låter man meddela att en frisk Sofia Lundgren ersätter en sjuk Kristin Hammarström i truppen som tar sikte på de brittiska öarna och Wales.

Wales som spelar mot Belgien imorgon söndag, det motståndet som ligger närmast Sverige i kvaltabellen. Men Belgien ska inte ha någon som helst möjlighet att knappa in på de blågulas försprång.

Det är i det andra skedet som det blir viktigare, då ettorna i de olika grupperna kommer spela mot varandra och där vinnarna går till VM och förlorarna möts och där vinnaren i de mötena möter tredje bästa lag från Nordamerika/karibien. Brukar oftast vara Kanada och USA som tar den kontinentens platser och Mexiko blir trea.

Anna Paulson är den enda UIKaren i Dennerbys trupp. Men tittar vi närmare på den innehåller den ytterligare två spelare med ett förflytet i Umeå och UIK, mittfältaren Lisa Dahlkvist och målvakten Sofia Lundgren.

Vi ska heller inte glömma bort EM-kvalet på F19(91:orna)-sidan på hemmaplan i dagarna med  Emma Kullberg och Linda Molin från UIK, Emma Åberg Zingmark har lämnat återbud (sägs ha tackat nej), annars hade de varit tre stycken.
Svenskorna inleder med Turkiet om sådär åtta minuter i Örebro. Kullberg och Modin från start.

På måndag väntar England i Västerås och slutligen Irland på torsdagen i Eskilstuna. Vinnaren i gruppen går till EM-slutspelet i Makedonien.

Kan bli många mästerskap med tanke på U20-VM i Tyskland till sommaren. Kul och bra för svensk damfotboll. Framgångar leder till ett ökat självförtroende och det om något gagnar utvecklingen och att vi kan ta ytterligare kliv även på seniorsidan.

Träningsmatch mot Södra om en halvtimme.
Intressant ur många aspeketer med en del yngre förmågor i Södralaget som förra säsongen höll till i utvecklingslaget, laget som inte fick någon fortsättning i UIK.
Björn-Åke Lingesten har försvunnit över till Södra också och kommer därifrån utveckla dem så att dom kommer tillbaka till UIK om några år och då verkligen tar för sig.

Björn-Åke är värd all respekt, hur många timmar har inte han lagt ner genom åren både på pojk och flicksidan!? Resultatet har vi kunnat se. Han om någon är umeåfotbollen personifierad. Fortsätt med jobbet Björn-Åke.

Umeå Södra har förövrigt en mycket bra blogg som nås på adressen; http://umeasodraff.blogg.se/
Hatten av för den.

Bloggen är igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.