Veckans schema; landslagsuppdrag, träningsmatch mot Sandåkern och firande av påsk

Morgon, nu när vi går in i vecka tretton gör vi det med landslagsuppdrag, träningsmatch mot Sandåkerns herrar och firande med påsk på programmet.

Redan igår åkte försvararen Anna Paulson iväg till de brittiska öarna för VM-kvalmatchen mot ett Wales som i helgen lyckades på bortplan besegera de närmast Sverige i tabellen Belgien med 3-2. Man kan därmed säga att om det såg ljust ut innan för Thomas Dennerbys landslag är det bara att sätta på sig solglasögonen nu. Vad är det som ska stoppa dem från att ta hem gruppen nu och gå till playoff om plats i nästa års VM i Tyskland?

Emma Kullberg och Linda Molin är iväg med F19-landslaget på hemmaplan och spelar en direkt avgörande match ikväll i Västerås mot England. Det som står på spel är gruppsegern och då avancemang till sommarens EM-slutspelet i Makedonien, 24 maj till 5 juni.

För undertecknad som funderar på att åka iväg till Balkan i sommar låter det som ljuv musik i mina öron. Men jag fick hejda mig då det är just den 5 juni som man ska löpa ett marathon i den kungliga huvudstaden Stockholm.

Både Emma och Linda spelade från start senast mot Turkiet och fick spela hela matchen. Det mesta pekar på att dom kommer få starta ikväll. Efter England väntar Irland i Eskilstuna på torsdag.

Finland med Maija Saari och Ann Westerlund är iväg till Italien och för VM-kvala mot Italien på onsdag. Det blir som jag skrev om i helgen gruppfinal för dem och ganska viktigt att få med sig poäng åtminstone inför avslutningen på kvalet. Finland har Italien kvar på hemmaplan.

Tanken kittlar med ett mästerskap med Thomas Dennerby vs Andreé Jeglertz. Eller blir det redan ett möte i playoff ett?!

Imorgon tisdag; träningsmatch mot Sandåkerns herrar, div III-lag som jag skrev i lördags efter träningsmatchen mot Umeå Södra, (Joakims uppgifter om div III) man spelade i den division förra säsongen men ramlade ur och återfinns i den den södra fjärdedivisonen den här säsongen med motståndare som Ersmark, Röbäck, Sandvik, Spöland, Täfteå. 

 Matchen spelas efter träningen imorgon 2 x 25. Blir intressant att se hur det kan sluta. Det är nog hur som helst nyttigt motstånd för det unga UIK.

Sen har vi påsken som kommer smygande. Vem minns inte bilden på Lisa Dahlkvist (numera Göteborg) och Johanna Frisk (Tyresö) som kom påskutklädda till det gamla kansliet en påsk för tre år sedan!?

Det finns bildbevis på det någonstans i gömmorna och det blir bloggens uppgift att ta fram den bilden under veckan.

Bloggen är igång.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.