Paulson målskytt när Sverige vann med 4-0 – hennes första mål i landslaget

Det blev ungefär den startelvan som jag slog till med tidigare idag på eftermiddagen. Enda skillnaden var att förbundskaptenen Thomas Dennerby valde att starta med Sara Larsson inte Stina Segerström i försvararet, Louise Fors på mitten istället för Nilla Fischer och Jessica Landström fick förtroendet från start på topp inte Linnea Lilljegärd. Åtta utav elva spelare rätt, ett helt ok facit.

Matchen då?

Sverige fick igång målskyttet sent i matchen och det var två inhoppare som kom att stå för de två första fullträffarna. Nilla Fischer som kom in istället för tidigare UIKaren Lisa Dahlkvist tog bara en minut på sig innan hon ordnade 1-0, Linnea Liljegärd (hoppade in i den 56:e minuten istället för Louise Fors) tog 22 minuter på sig innan hon kunde ordna svenskt 2-0.

Sedan med fem minuter kvar av matchen såg UIK-lagkaptenen inför i år Anna Paulson till att utöka ledningen till 3-0. Ett mål som också var hennes första mål i den blågula landslagsdressen. Landskampen var hennes 44;e.

Jessica Landström avslutade målskyttet i den 90:e minuten. Det här ganska väntade resultatet för med sig att Sverige ska ha maximal oflyt om man ska missa att gå segrande ur gruppen.

Man har Tjeckien kvar hemma och borta, Azerbaijan och Wales hemma.
Nej, Sverige kommer ta hem gruppen och därmed ta sig till play off.

Maija Saari och Anna Westerlunds Finland grejade oavgjort 1-1 borta mot toppkonkurrenten Italien. Därmed har man ett drömläge då man har Italien kvar att möta hemma i Helsingfors. Heini Tiilikainen gjorde Finlands mål.