I skuggan av Island

I skuggan av Island och den inställda matchen hade…

Umeå Södra premiär hemma mot Östersund i den norra div 1 serien. Steve Galloway & company åkte på en 1-0 förlust mot nykomlingen. Men som ni alla känner til vid det här laget är det svårt att spela mot en nykomlingar i premiären. UIK åkte dit mot Jitex med samma siffror. Till helgen väntar en annan nykomling; Gustafs från Dalarna som fick åka hem från Stockholm och Upplands Väsby med en 3-0 förlust i bagaget.

Bättre gick det då för June Pedersen och Piteå som om sanningen ska fram har ett lag som borde ta hem serien och redan till nästa säsong vara tillbaka i allsvenskan. Piteå inledde med att borta besegra Uppsalalaget Danmark med 3-1. June Pedersen stod för ett av målen i en match som spelades på konstgräs, ett underlag som de rödvita är vana vid från hemmamark.

Vi noterar också från den norra ettan att Sundsvall där Tina Nordlund är född vann med 3-1 hemma mot Vasalund.

Tyresö blev första laget att spräcka Linköpings nolla och man gjorde det två gånger och framåt blev det inga mål för "de vita lejonen" som därmed inkasserade sin första förlust i serien. En bra start för Carola Söberg och Johanna Frisk lag med två vinster på tre matcher. Lägg till att man har nollat Djurgården, 2-0 och nu i helgen Linköping, 2-0, båda matcherna på BORTAplan.

Malmö fortsätter att vinna med uddamålet på bortaplan. 1-0 i premiären borta mot Hammarby och nu i helgen 1-0 mot Djurgården.

Kristianstad vann hemma mot AIK i helgen och nu är det hittills kris efter tre omgångar för AIK, Hammarby och Djurgården. AIK och Djurgården har båda tre förluster; Örebro (borta) 1-4, Linköping (hemma) 0-2, Kristianstad (borta) 1-3 respektive Tyresö (hemma) 0-2, Umeå (borta) 0-1, Malmö (hemma) 0-1.
Hammarby har en poäng efter tre matcher, 1-1 borta mot Sunnanå som lika gärna kunde ha varit 0-1 i baken.

Kristianstad åt sin sida har två vinster och en förlust. Sunnanå hemma 3-2 och nu AIK hemma 3-1. Förlusten kom borta mot Göteborg 4-2. Detta KFF som ifjol floppade och hade inte tagit en enda poäng efter tio omgångar, då kom första poängen i omgång elva mot Stattena 3-0.

Därför vart man tillsammans med Jitex som också inlett bra två heta kandidater på upptaktsträffen att åka ur i år. Sett till de tre första matcherna och spelet på hemmaplan vill man trotsa tipsen och spela vidare i allsvenskan 2011.
Närmast på tur står Tyresö borta och sedan UIK hemma.

Ser man lite humoristiskt på det hela har man tre isländskor i laget, det är inte enbart vulkanerna på ön som levererar.

UIK skulle ha mött Örebro i helgen om det inte vore för matchen mot Lyon som blev inställd. Ett Örebro som har inlett säsongen med att ta två vinster; AIK hemma 4-1 och Tyresö borta 1-0. En fin start för Richard Holmlunds lag som ligger tvåa bakom Malmö. Tyresö är trea, Kristianstad fyra, Linköping femma, Jitex sexa, alla de lagen har sex poäng.

UIK ligger på en åttonde plats.

Umeå FC fick en kalasstart i helgen med 2-0 victoria hemma mot inför i år nedflyttade från superettan Sirius. Skyttekungen i UFC Danny Persson gjorde de båda målen. Kul för fotbollen i Umeå, framgångar föder framgångar.

Detta måste vara bloggens längsta inlägg på ett bra tag!?

Under veckan; Uppladdning inför Linköping hemma och lite andra texter som skulle ha publicerats tidigare.

Bloggen är tillbaka

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.