Ser bra ut i laget , Påla är tillbaka – men det fortsätter gå tungt för Umeå Södra

Med knappt ett dygn kvar till avspark hemma mot Linköping har bloggen snackat med tränaren Joakim Blomqvist som tycker att det ser bra ut inför matchen. UIK genomförde en teori och matchgenomgång nu på eftermiddagen innan man körde ett dagens innan match pass på Campus.

– Gjorde ett bra träningspass idag och det känns som vi är på gång, nu gäller det att få ut det på planen imorgon vilket jag hoppas på, säger Joakim och fortsätter;
– Det har varit en bra vecka där vi har haft alla på plats och bra fokus och det har flytit på.

Inte nog med att dagens dagen före träning löpte på bra fanns det en annan sak som var positivt.

– Solen tittade fram och det var skönt och varmt när vi tränade, vad gäller morgondagen ska det tydligen vara växlande väder så vi får hoppas på sol när matchen kommer igång vid 15:00, tror Joakim.

Det är ingen tvekan inför matchen imorgon mot Linköping.

– Vi kommer inte att spara på någonting utan ska gå in med 110 procent, vi tänker inte på onsdagen redan nu. Sen är vi revanschsugna efter förlusten mot dem i cupen och lite andra förluster på hösten (ifjol), det är läge för att återställa ordningen, säger Joakim Blomqvist.

Anna Paulson är tillbaka efter operationen och går för fullt. Däremot kommer Emma Åberg Zingmark att missa matchen på grund av en förkylning. I Emmas fall hoppas Joakim att hon är tillbaka på onsdag då returen är i Champions League semifinalen mot Lyon.

Då Anna Westerlund redan har deltagit med ett lag i Champions League är det mer aneläget att Emma Åberg Zingmark är tillbaka på onsdag, men det ska hon vara.
– Även om Emma Kullberg gjorde en bra match senast mot Djurgården är det skönt och viktigt att lagkaptenen Anna Paulson är tillbaka igen, tycker Joakim.

Till sist; Är det någon spelare som har sett extra pigg ut under veckan?

– Överlag har det sett riktigt bra ut bland många spelare, men Fia (Sofia Jakobsson) har sett pigg ut. Men det ser bra ut inför morgondagen tycker jag, avrundar Joakim Blomqvist.



Ser det bra ut för UIK inför morgondagen fortsätter det att se allt annat än bra ut resultatmässigt för Umeå Södra som idag åkte på andra nederlaget i den norra ettan.
I likhet med premiären kom förlusten idag mot en nykomling, nu på bortaplan mot Gustafs från Borlänge. Avgörande 2-1 målet kom med 14 minuter kvar att spela och stor matchvinnare blev Therese Lückner som berättar för bloggen hur matchen såg ut:

– De öppnade starkast och hade en massa lägen där våran målvakt Rebecca Rudner räddade oss, samt att de hade lägen där de sköt utanför. Vi tar över i slutet av första och gör mål. I det läget trodde vi att dom skulle pumpa på rejält men den pressen kom aldrig riktigt.

– I den andra inlede Umeå Södra starkast och får också ett mål, men sen tar vi över igen och jag får göra det matchvinnade målet. Jag löper igenom och får ett perfekt pass och samtidigt ser jag att deras målvakt, Sara Lindblom, är långt ute och då lägger jag in den i målet. 

– Det var en tight och jämn match med ganska mycket kamp och kämpatakter. Men jag är säker på att Umeå Södra kommer att ta många poäng, de är starka och har bra forwards.

Piteå med tidigare UIKaren June Pedersen men även inför i år Erik Karlsson också med ett förflytet i UIK vann hemmapremiären idag mot Västeråslaget Västerås BK 30. Matchens bägge mål i matchminut 12 respektive 54:e gjordes av June Pedersen som nu är uppe i tre mål på de inledande två matcherna. 

Det intressant förutom att June gjorde två av målen var publiksiffran, 437 åskådare bevittnade tillställningen på LF Arena och kollar man på allsvenskan så slår den siffran följande matcher;

Hammarby-Malmö 347 åskådare
Djurgården-Malmö 196 åskådare
Hammarby-Jitex 237 åskådare
AIK-Linköping 283 åskådare
AIK-Sunnanå 203 åskådare (från dagens omgång, men då spelade samtidigt herrarna i AIK hemma mot BK Häcken)

Allsvenskan vill sannerligen ha tillbaka Piteå redan till nästa säsong.

På tal om allsvenskan delade Tyresö och Kristianstad på poängen, 0-0 slutade matchen som spelades inför hela 1 171 åskådare. En siffra som är säsongsbästa i allsvenskan, Malmö-Jitex 1 168 från omgång två ledde innan den fjärde omgången drog igång.

Sunnanå och Josefine Johansson höll på att ta med sig värdefulla tre poäng från Stockholmsäventyret till Skytteholms IP och mötet med AIK. Men på övertid kunde lagkaptenen och landslagsspelaren Linda Sembrant förvalta en straff vilket gjorde att lagen delade på poängen, 1-1.

Imorgon smäller det på Gammliavallen.
15:00 UIK-Linköping.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.