Poäng hemma mot Linköping

För en månad sedan tillbaka i tiden blev det förlust i Norrköping på Idrottsparken i Supercupen mot Linköping med 2-0. Hemma på Gammliavallen cirka 30 dagar fram i tiden såg man verkligen vilken utveckling årets unga UIK hade tagit, det var verkligen skillnad på spelet då från dagens.

De gulsvarta spelade ett vägvinnande spel som kunde givit tre världefulla och rättvisa poäng. Detta är något som verkligen lovar gott inför returen i Champions League mot Lyon nu på onsdag.

– Det hade varit roligt med tre poäng, vi fullföljde spelplanen tyckte jag men slarvade lite med att slå felpass, gäller att vi har mer fokus där, säger Frida Östberg efter matchen och vi snackade om matchen för en månad sedan och vad som har hänt;
– För oss har det gått en månad till där vi har spelat ihop laget och nu har vi varit igång i tre och halv månad, det blir bättre och tryggare i spelet.

Som undertecknad var Frida och tränaren Joakim Blomqvist imponerad av Emmelie Konradsson som verkligen har börjat att ta för sig. Inte minst i den andra halvleken där hon bland annat hade ett gyllene läge att göra 2-0. 89:an är inne på de tredje säsongen i de gulsvarat dressen.

– Hon såg riktigt bra ut idag och speciellt i den andra havleken, hon vågar använda det hon är bra på, vågar spela, säger Frida och Joakim håller med;
– Riktigt duktig, det är kul.

Joakim var nöjd med prestationen som lovar gott inför Lyon.

– Det var stor skillnad emot förra mötet, vi försöker verkligen spela fotboll, det var ett helt annat spel. Vi tar med prestationen idag som vi gör och Lyon har inte bättre försvar än vad Linköping så det ska vi försöka ta till vara på.
– Nu har de dock bättre anfallare.

Men där finns det alltid ett vapen mot; Caroline Jönsson.

Frida Östberg igen;

– Vi skulle ha haft två poäng till men vi fullföljde spelidén och börjar hitta de fria ytorna mer och mer. Det känns väldigt bra inför Lyon på onsdah, ska bli väldigt roligt att spela den matchen.

Joakim Blomqvist fick ta ut de tre han tyckte utmärkte sig och de blev Emmelie Konradsson, Frida Östberg och Emma Berglund.

Jitex, detta Jitex.
Idag 1-0 mot Djurgården och nu har man nio poäng på de inledande fyra matcherna.
Vem hade trott det när serien sparkades igång med UIK hemma!?
Tittar man tillbaka till 2006 och senast de var i allsvenskan plockade Mölndalslaget 13 poäng på 22 matcher och då vann man endast två matcher, 2-1 borta mot Mallbacken och 1-0 hemma mot dito.

Vidare kom nio av tretton poäng på hemmaplan. I år har det blivit två vinster hemma och en på bortaplan. Som UIKare glömmer man nog helst premiären i Mölndal. Men frågan är hur det är ställt i Djurgården som Jitex vann över idag.

2006 slutade mötena lagen emellan 5-1 i Stockholm och 6-0 i Möndal de de blårandiga som verkligen har tappat stinget. Fyra matcher är spelade och fyra nederlag har det blivit för Stockholms Stolthet som ser ut att få det tufft i år. Åt andra sidan har man tappat spelare som Linda Sällström till Linköping och Victoria Svensson har lagt av och arbetar numera med laget.

Som det ser ut nu kommer minst ett lag från Stockholm att få respass ur allsvenskan.
Fast ska man vara ärlig kan det vara bra för serien ur ett åskådareperspektiv. Ta Piteå som ramlade ur inför i år och som har inlett jakten på återkomst och som i sin premiär lockade 437 åskådare i den nästa högsta serien. Jag vet att jag nämnde det igår men det tåls att upprepas.

Hammarby-Göteborg lockade idag över 350 åskådare. Nej, upp med Piteå som verkligen kan locka åskådare till sina matcher.

Tre dagar kvar till Lyon.
Nu är det bara att börja ladda. Vilken match det kommer bli.
982 idag mot Linköping, minst det dubbla mot Lyon till onsdag?!

Bloggen lever!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.