Ett taggat UIK inför morgondagen..

Om snart 20 timmar är det så dags för semifinalreturen i Champions League hemma på Gammliavallen mot franska Lyon. Man kan nästan känna på spänningen inför den här avgörande kampen där vinnaren får boka biljetter till Madrid och dessutom hur det än går i finalen där kammar hem prispengar, något som det inte har funnits i tävlingen tidigare då den hette Womens Cup.

Ni ser; det är inte enbart prestigen, finalplatsen som står på spel det belönas också ekonomiskt att ta sig dit till grande the final. En positiv utveckling får man lov att säga.

Bloggen har kollat upp läget med tränaren Joakim Blomqvist, något som kommer i textform under onsdagen men vi har också snackat med försvararen Emma Berglund inför den här spännande matchen som väntar. Det var mycket positiva svar och signaler som Täfteåfostrade försvararen skickade iväg.

– Självklart är man laddad men lite nervös också, men det känns bra inför imorgon. Alla är vi taggade i laget och vi kan bara göra det bättre än i den första matchen borta i Frankrike, säger Emma Berglund.

– Sen kan man alltid hoppas att de underskattar oss imorgon och det är förstås en fördel att Lotta Schelin inte är med. Sjävklart kommer det ändå vara tufft men jag tror att vi har bra möjligheter. Vi har ett bra försvar, det gäller bara att göra ett mål framåt, fortsätter Berglund som senast i hemmamatchen stod för en bra insats i försvaret.

– Det kändes bra och hela laget spelade stundtals bra, vi har kollat igenom det på tv och det är en bra känslan vi tar med oss in i matchen mot Lyon imorgon.

Inställningen kan man verkligen inte klaga på, för är det något som UIKarna har varit kända för genom åren och skämt bort oss gulsvarta supporters med är det vinnarmentaliteten, strävan och aldrig ge upp.

Bloggen har förresten gjort en undersökning som vi kallar "vi fyra" där vi har ställt frågan; Går Umeå IK vidare till final i Champions League och av de fyra personerna har tre svarat ja och en nej.

Martin Sjögren, tränare Malmö

– Nej, jag tror att Lyon är det lite bättre laget, men man har gjort det bra fram tills nu och tagit sig till semifinal med tanke på spelartappet.  Det blir tufft matchande för dem nu.

Susanne Erlandsson, SvFF

– Ja, det gör dem.

Erika Karlsson, anfallare Piteå IF, tidigare UIK.

– Ja, jag hoppas verkligen för det skulle var kul. Men det kommer nog att bli en tuff match. Lyon är ett bra lag, men jag tror på UIK.

Erik Wennberg, mittfältare, Carlstad United:

– Jag tror att dom går till final, man har en tradition av att gå långt i Europa.

Apropå Malmö och deras fantastiska fina start på säsongen med fyra raka segrar snackade vi lite med tränaren Martin Sjögren om just starten man har fått.

–  Vi har inlett jättebra och man kan bara vara nöjd med utdelningen tolv av tolv poäng.
Men det är en lång väg att vandra, men det känns bra, vi är jättenöjda med allt.

# Samtidigt som ni går bra på damsidan har det inte gått någon obemärkt förbi att det skördas även Skånska framgångar i allsvenskan på herrsidan med Helsingborg i serieledning och MFF som tvåa efter åtta omgångar. Måste kännas positivt?

– Det är klart att det är positivt, jag tror att framgång föder oftast framgång och det är
övertygad om. Förhoppningsvis är det ett bra tecken inför vår match mot Linköping på
torsdag att Malmö FF vann igår mot Djurgården.

– Det kommer bli en intressant match men det känns som vi har bra koll på Linköping. Ett snabbt lag som ställer om och spelar på motståndarnas misstag. Det gäller att vi minimerar våra misstag. Då ska vi ha en bra chans. Med tanke på den formen vi är inne i nu så kommer matchen lägligt.

# Det har alltid varit höga förväntningar på Malmö men ni har inte levt upp till dem tidigare, det har varit nervdaller och det ena efter det andra..

– Det är klart att det alltid har varit höga förväntningar på Malmö tidigare och nu LdB Malmö. Men det känns som vi har goda förutsättningar för att lyckas i år. Vi har en trupp i balans och bra på ledarsidan.

– Föreningen är ganska ny och det tar ett tag innan det sätter sig men det känns som hela föreningen andas positivt och det påverkar givetvis, det kanske är vårat år i år, säger Martin Sjögren och avrundar samtidigt med att säga att han hoppas att hans tips inte slår igenom, att Lyon tar sig vidare.

– Jag hoppas att jag har fel för svenska fotbolls skull, det är viktigt att vi har lag som går långt i turneringarna i Europa och jag hoppas verkligen att Umeå klarar av den här svåra uppgiften.

Imorgon under dagen kommer några ord från Joakim Blomqvist.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.