Mycket bra kämpat UIK

Bloggen konstanterar så här snart två timmar efter matchen att det blir någon final i Madrid om 22 dagar. Men vilken insats det nya spännande laget bjöd på. Stabilt spel från Caroline Jönsson och framåt under hela matchen.

Tråkigt nog fick anfallaren Hanna Pettersson avsluta matchen i ett tidigt skede. Det smärtade att se hur hon grimaserade sig efter att gjort sig illa, för Hanna hade behövts under hela matchen i sin offensiva forwardsroll. De första femton minuterna som hon kunde vara med oroade hon Lyonförsvaret och sånär fick hon med sig bollen och hade kunnat fått till en riktigt bra start på matchen med ett 1-0 mål.

Linda Molin som kom in efter Hanna Pettersson ska ha all cred för att hon verkligen försökte och det var något som hela laget gjorde även om det i emellanåt slarvades lite med passningarna i enkla lägen. Som sagt; laget är ungt och  matcher av det här slaget är bra för de unga lovande spelarna.

Det handlar om utveckling och jag är helt övertygad om att när säsongen i mitten av oktober (nu får vi se hur det blir med Champions League under hösten som kan förlänga säsongen) då har man kommit ett bra steg på vägen på en resa som inleddes för snart tre och halv månad sedan.

Nu handlar det om att gå vidare och närmast väntar Kristianstad på bortaplan i serien, resan fortsätter och det är en viktigt match som kan ge tre välbehövliga poäng och en skjuts upp i tabellen. Därefter väntar många flera matcher i följd inom ett kort tidsradie och då är det bra med erfarenheter från matcher av Champions League.

Förutom Caroline Jönsson som var riktigt bra i målet utmärkte sig Emmelie Konradsson, Rita Chikwelu och Hanna Pettersson (fram tills hon tvingades utgå), Sofia Jakobsson försökte även hon och hade något farligt läge.

Bäve månde Kristianstad.

..

Till sist i det här inlägget; grattis Lyon till finalplatsen.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.