Nästa stopp Piteå i cupen

Efter nederlaget i Kristianstad idag för UIK väntar cupäventyr i Piteå på onsdag. Umeå kliver in i den tredje omgången av Svenska Cupen och gör det som finalister från förra året. Kollar vi på motståndet har man inlett division 1 på bästa tänkbara sätt med tre vinster av tre möjliga och toppar den norra serien.

I laget återfinns tidigare UIKarna Erika Karlsson (forward) 22 och June Pedersen (back/mittfältare/forward) 25. Erika är ny inför i år från Sunnanå medans det är andra året i Piteå för June som inledningsvis har gjort tre mål på de inledande matcherna.
Erikas målfacit är ett mål på de tre inledande matcherna, ett mål som kom i dagens match borta mot Östersund där Piteå genom Camilla Johansson (2:a målet på säsongen) avgjorde i den 89:e minuten.

Kanadensiska landslagsmålvakten Stephanie Labbé är kvar från förra årets äventyr i allsvenskan och har fått sällskap av Christy Bulus från Nigeria och Pelican Stars. Christy har ett kontrakt som löper till den sista juni.

Bland backarna hittar vi bland annat Sara Eliasson som var på gång till UIK under 2009 men hon ändrade sig och stannade kvar i Alvik (Luleå). Till i år har den lovande försvararen tagit klivet till Piteå. Det var tidigare UIK-tränaren Andrée Jeglertz numera finska damlandslaget som fick upp ögonen på den då 16-åriga Sara.

Vidare har vi Linnea Gjersvold, 24, med erfarenheter från spel med Sunnanå (försvarare) Johanna Lindahl, forward, Camilla Johansson, 20, fostrad i klubben som är intressanta. Bloggen noterar också att anfallaren Emma Thall är inne på sin elfte säsong i moderklubben Piteå, det om något är starkt.

Går det tungt så här inledningsvis för UIK är det inget emot vad det har gjort förr lokalrivalen Umeå Södra som har förlorat alla de tre inledande matcherna i den norra division 1 serien. Två har dessutom kommit mot två av seriens nykomlingar Östersund hemma 1-0 och Gustafs GoIF borta 2-1. Idag hemma mot Vasalund blev det torsk med 4-3.

Ingen direkt drömstart för Steve Galloway och Södra. Närmast har man Rågsved borta innan man möter Enskede hemma.

Om inte bloggen missminner inledde Södra dåligt förra året också för att sedan komma igång under säsongen. Är det samma scenariom som spelas upp igen?

På tal om lag med allsvenska meriter som det går tungt för i division 1 är Mallbacken i den södra serien ett annat exempel. De grönvita jänterna har lika många förluster tre som Södra men till skillnad från Steves lag har man 2-9 i målkvoten och i helgen blev det 0-3 borta mot nästjumbon Sils IF.

Visserligen har man tappat en hel del spelare från ifjol men har åt andra sidan fyllt på med många unga lovande och hungriga spelare från egna led. I nästa runda har man Stattena hemma. Den södra serien leds av Kungsbackalaget Tölö IF som var nykomlingar inför förra säsongen, tvåa är IFK Kalmar och på tredje plats hittar vi favoriterna Vittsjö. Alla de tre lagen ståtar på sju poäng efter tre matcher.

Imorgon kommer den utlovade bloggningen om Lisa Dahlkvist som har funnit sig till ro i Göteborg och Kopparberg Göteborg.

Redan fyra-fem inlägg på bara två dagar den här månaden, en riktigt bra start.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.