Tio timmar kvar till första matchen på naturgräs

Serieliret går vidare för UIK om snart tio timmar då Kristianstad väntar på bortaplan, en match som blir den första på naturgräs för de gulsvarta krigarna.

Bloggen kan konstantera i det här sammanhanget att av de tolv allsvenska arenorna är underlaget naturgräs på fem av dem; Sunnanås Norrvalla IP, Djurgårdens Kristinebergs IP, Linköpings Folkungavall, Tyresös Bollmoravallen samt Kristianstads Vilans IP.

I herrallsvenskan för att göra en jämförelse är siffran fyra konstgräsplaner mot tolv med naturgräs. (Där delar IFK Göteborg och GAIS plan)

Med det i bilden åkte därför UIK ner igår för att kunna ladda upp på Limham Bunkeflos hemmarena i Malmö. Ett lag som för två säsonger sedan hyserade i superettan men som numera hör hemma i division 1 södra.

– Det är förstås stor skillnad på planerna (konstgräs kontra naturgräs) och det kommer att bli tufft, Kristianstads plan är inte riktigt bra.

– Det kommer att bli mer kämpinsats än skönspel. Vi har rutin i truppen men det gäller att verkligen fightas om varje meter, ställa in sig på det helt enkelt, berättar Joakim Blomqvist som var riktigt nöjd med träningen som UIK genomförde under lördagen.

– Sen gäller det att vi inte är naiva för som sagt skillnaden är stor planmässigt. (Konstgräs kontra naturgräs)

På tal om att komma tillbaka från Champions Leaguematchen i onsdags tycker Joakim Blomqvist att det är något som laget har gjort.

– Det känns som vi har landat efter matchen i onsdags mot Lyon och jag ser fram emot hur de kommer reagerar i matchen mot Kristianstad, det ska bli kul. Jag tycker att vi är på god väg.

Ni hör, UIKarna är verkligen laddade för att ta med sig tre poäng från äventyret nere i Skåne. Ett äventyr som senaste säsongerna gett fyra poäng av sex möjliga borta mot Kristianstad, 1-1 2008 och 1-0 2009. Ska man tro anfallaren Sofia Jakobsson bidrar hon nog gärna med en fullträff likt den ifjol när hon ordnade de tre poängen i slutminuterna.

På tal om allsvenskt lir var Hanna Marklund tillbaka på planen i Sunnanå som plockade poäng hemma mot Tyresö igår. Men hon betonar för bloggen när vi når henne på lördagskvällen att det någon comeback i ordets rätta betydelse är det inte på tal om.

– Vet inte om jag skulle vilja kalla det comeback, jag skulle säga att jag är med mer som en resurs nu när det ha blivit skador. Exempelvis missar jag nästa match mot UIK då jag jobbar. Jag har börjat att träna men inte ordentligt så jag kan kalla det för comeback, säger den tidigare landslags och UIK-försvararen Hanna Marklund och fortsätter;

– Man skänker kraven på sig själv, men åt andra sidan hade jag inte hoppat in om jag inte kände att jag kunde bidra med något på planen. Jag har trots allt lite träning bakom om mig (vi kom in på att hon spelade 22 av 22 matcher ifjol) Jag hjälpte till med att styra upp postionsspelet till exempel, säger Hanna.

Matchen då?

– Vi gjorde det riktigt bra i den första halvleken där det var synd att vi brände en straff och några lägen till för annars hade vi varit i ledningen efter de första 45 minuterna istället för att det stod 1-1. I den andra jämnad spelet ut sig och jag tycker att vi får ta med oss spelet i början av matchen.

– Jag får ändå vara nöjd med egen insats.

Tidigare under säsongens tre inledande matcher innan gårdagens har Sunnanå tappat poäng i slutet av matcherna något som man igår inte gjorde.

– Det har blivit jobbigt mentalt men jag hoppas och känner att vi har något att bygga vidare på och Sunnanå är på rätt väg. Laget är såpass bra att man inte kommer att vara med i botten, säger Hanna Marklund som sagt inte kommer medverka i derbyt mot UIK på Gammliavallen till helgen (9:e maj).

Under söndagen; rapport från matchen, snack med Lisa Dahlkvist, lite koll på kommande motståndare i cupen och serien för UIK. Det lönar sig att kolla in UIK-bloggen på VK.se
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.