Tillbaks.. cupäventyr ikväll

Vad hände med bloggen!?

Tog ett uppehåll efter min resan till Hamburg och Europa Leaguefinalen där mitt kära Fulham stångades blodiga mot Athletico Madrid. Ett Madrid med härföraren Diego Forlán såg till att avgöra matchen i den 116:e minuten. De avslutande fyra-fem minuterna gav försök till en kvittering men det var som luften gick ur de vitsvartakrigarna när Forlán gjorde sitt andra mål i den 116:e minuten.

I övrigt var resan som gick längs tågräls en upplevelse utöver det vanliga. Ni kan tänka er den stämningen och förhoppningarna som fanns i luften innan matchen, en match utöver det vanliga för Fulham Football Club, en av Englands äldsta klubbar.

Miraklet att ta sig från kvalspel förra året i juli till finalen nästan ett år senare. Lägger man ihop med Premier League matcher, träningsmatcher, inhemska cupmatcher var finalen i Hamburg den 63:e-64:e matchen för säsongen.

Nog om det. När Gotländska Clara Markstedt i den 19:e matchminuten såg till att skjuta 1-0 till AIK i söndags kunde inte UIK resa sig upp från alla nio. Det som tidigare har kännetecknat att kunna ställa sig upp och gå ikapp fanns inte där, det unga laget blev utmanöverad av ett yngre lag. Med det menas att Solna AIK lyckades med sin matchplan.

Man stängde helt enkelt till bakåt och såg till att göra UIKarna frusterade när hemmalaget försökte ta sig framåt och försöka spräcka tidigare landslagsmålvakten Maja Åströms nolla.

– Vi blir frusterade när vi kommer upp, dom ligger med alla hem och pressar och gör det svårt för oss. Det är bara att inse fakta att det blir svårt för oss att lyckas mot sådana lag om vi ger dem ledningsmål ganska billigt, säger tränaren Joakim Blomqvist och fortsätter;

– Det är ett tufft läge vi befinner oss i mentalt med det unga laget, vi vill såklart inte vara där vi är nu, men som sagt vi skapar lägen och hade vi vunnit matchen med 1-0 hade vi varit nöjda. Men det är bara att jobba vidare.

– Det gäller att vara stark i motgång och vi visste om att det skulle komma att bli en tuff säsong.

Clara Markstedt svarade för 19 mål på 16 matcher i Gotländska division 3 förra säsongen när hon repesenterade P18, nu har hon fått en flygande start på sin allsvenska karriär med två mål på sju matcher från start.
Första fullträffen kom borta mot Kristianstad, då blev det dock förlust till slut med 3-1.

Matcherna mot Örebro (0-0) och Göteborg 0-5?

– Innan Örebro kände vi  att vi var slut på energi och kändes trötta allihop efter mycket matchande. Vi gjorde en bra kämpainsats och fick med oss en poäng.

– Matchen mot Göteborg var overklig sett till siffrorna 5-0, jag tycker att vi stundtals spelar bra och har energi i den första halvleken där de får ett självmål och där vi släpper in två mål från inlägg.

– Vi går ut i den andra halvleken och bestämmer oss och gör det bra. Men istället för mål framåt, skott i ribban och ett felaktigt bortdömt mål får dom en straff och efter en försvarsmiss på mitten kan ställa om och göra 5-0.

–  Överlag var man inte så bekymmrad trots 5-0. Nu är det 0-1 och ser inte lika bra ut, tyngre förlust nu.

Det sägs att AIKarna blev uppvaktade på Brommas flygplats när man kom hem från Umeå på söndagskvällen av segerglada AIKare. Det om något visar på ett engagemang för de svartgula krigarna från Solna. Ett stöd som man nog kommer behöva under säsongen för att inte åka ur allsvenskan.

Cupmatch ikväll mot Sunnanå och andra länsderbyt på kort tid. 6-1 senast i serien, men räkna med att det nog blir jämnare ikväll.
Förhoppningsvis blir det seger och något att ta med sig till Tyresö som väntar till helgen i serien borta.

come to think about it
it´s silly really
when you fumble about it
even less you seem to know
It´s so silly silly silly
so silly silly silly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.