Bloggen prickade in målskytten – Konradsson matchvinnare

I likhet med snacket innan kvällens match mot Hammarby blev det en tuff bortamatch på en svårspelad Kanalplan. Första halvleken bjöd inte direkt på något skönspel men UIK fick utdelning precis innan paus.

Rita Chikwelu hittade Emmelie Konradsson med en djupledsboll mellan försvararna och Emmelie kunde ensam med Hammarby Minna Meriluoto inte göra några misstag och hennes femte allsvenska mål i karriären var ett faktum. Därmed blev det som bloggen förutspådde innan matchens början hon som kom att göra 1-0.

– Kul att få sätta dit den, annars tycker jag att vi inte fick till vårt spel på den svårspelade planen plus att de satte ganska hård press på oss. Nej det var väldigt bra att vi kunde kriga till oss tre poäng, säger målskytten Emmelie Konradsson till bloggen efter matchen.

Ja, det blev tre poäng och nu har UIK två raka vinster och dessutom två på bortaplan som ger råg i ryggen inför helgens drabbning med serieledande Malmö på Gammliavallen.

– Nu är det bara att ladda om och köra hårt mot Malmö, säger Emmelie.

# Nöjd med säsongen för egen del hittills?

– Det är jag och det är gått bra, jag har kommit in i min nya position bra. Sen har laget utvecklats enormt hela tiden och det är roligt att det går i rätt riktning.

Tränaren Joakim Blomqvist var förstås också han nöjd med utfallet i matchen.

– Vi visste att det skulle bli svårtspelat och försökte spela, de försökte pressa oss och men de kom inte till några direkt avslut i första där vi skapade lägen och fick utdelning på en snygg tunnel av Emmelie Konradsson, säger Joakim Blomqvist och fortsätter;

– Härligt att vi kan ta med oss två raka vinster i Stockholm nu till matchen hemma mot Malmö på söndag, det här ger råg i ryggen och otroligt skönt med sex poäng.

Linnéa Ågren spelade mittback istället för Maija Saari och gjorde det riktigt bra.

– Verkligen jättekul att hon gjorde det bra, hon och Emma Berglunds samarbete i mittförsvaret fungerade utmärkt tycker jag och även Emma Åberg Zingmark på mittfältet gjorde en riktigt bra match, säger Joakim Blomqvist.

Nu väntar som sagt Malmö hemma på söndag 14:00.

Undertecknad fick dessutom in 0-0 på Örebro-Sunnanå under kvällen förutom att UIKs första och enda mål skulle göras av Emmelie Konradsson. Med andra ord en lyckad afton.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.