Djurgården i cupen

Bloggen behöver komma på fötter igen och nu med spelare iväg på landslagsläger och uppdrag passar det bra att gå tillbaka i tiden och för bloggens del sammanfatta de senaste matcherna som UIK har spelat. Vi inleder med cupförlusten 2-1 borta mot Djurgården i kvartsfinalen. En match där UIK inledde riktigt bra men mål från Djurgården i fel läge gjorde att man tappade i slutet av den första halvleken.

– Vi började fantastiskt bra hela perioden innan Djurgården fick sitt mål, vi kom igenom gång på gång och när de fick sitt mål känns det som vi hade har svårt att hantera det. Det kommer till efter ett misstag från vår sida när de kommer runt på kanten och får in ett inlägg från kanten som går förbi alla och de skjuter in bollen via Emma Berglund, säger Joakim Blomqvist.

– Det är ett mål som kommer när de går emot en och de får sätta första chansen, då rasade vi mentalt och resterande del av halvleken var ingen vidare fotbollsmässigt från något av lagen. Sen får de sin andra chans, återingen kommer runt på kanten och sätter 2-0. I det läget ville man bara dra ner gardinen. Spelarna är riktigt frusterade men någonstans där i paus vänder det.

– Spelarna känner att; nu går vi bara ut och är positiva och hjälper varandra. I andra gör vi 1-0 och borde kunna göra 2-0, Djurgården är knappt över planhalvan.

Men det blev bara ett mål och Djurgården vidare till semifinalen.

– Samtidigt svårt när de försvarar med nio spelare, vi skapar lägen men kan inte göra två mål. Marginalerna var inte med oss, det är bara att bryta ihop och komma igen.

Imorgon; Ytterligare en match..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.