VM – fyra dagar borta

Om fyra dagar rullar VM festen i Tyskland igång för Sofia Jakobsson, Emma Kullberg och det svenska landslaget som för första gången har kvalicficerat sig för mästerskapet som hålls för femte gången, andra gången i Europa, 2006 var Ryssland värdar.

Bloggen har kollat upp läget med försvararen Emma Kullberg och kommer här att publicera en kort intervju i tre delar med början idag.

Del 1: Första delen handlar faktiskt om herrarnas VM och hur Emma Kullberg har upplevt vårsäsongen dels för egen del men även laget. Emma som kom från utvecklingslaget inför säsongen 2009 har fått mer och mer speltid redan andra säsongen och har startat tre av de sex matcherna där hon har varit med i.

– Min vårsäsong har varit väldig nyttig, jag har fått starta tre matcher (tre inhopp) och har spelat både som mittback och ytterback något som har utvecklat mig.

– Träningarna har varit bra och jag tycker att jag gått framåt, sen tränar man alltid för att spela match och man kan säga att det blir som ett slutprov av det hela, matcherna är riktigt kul och man tar chansen när man får den, säger försvararen som var med om den resan och succén som F19-landslaget gjorde vid U19-EM i Vittryssland ifjol och som tog laget till det Världsmästerskap för U20-lag som bara är fyra dagar bort.

# Hur har våren varit, lagmässigt?

– Den har varit lite upp och ner samtidigt har det varit nyttigt och stärkt oss som lag, vi har gjort bra ifrån oss och har spelat ihop ett spel. Jag tycker att vi har utvecklats enormt även om det har varit upp och ner har det känts bra och vi har jobbat oss igenom det tillsammans och gått framåt.

# Örebromatchen nu senast på hemmaplan, vad kändes bra den..

– Jag tycker att vi håller oss till vår spelidé, nu fick vi ett tidigt ledningsmål som gav mycket energi till laget. Vi har tålamod i matchen och kan skapa flera chanser som kunde gett utdelning. Det kändes mycket positivt att få avsluta våren med en vinst som var oehört viktigt för laget.

# Hur är Joakim Blomqvist som tränare…

Jag tycker att han varit jättebra, han kom till laget med ett bra spelsystem och träningarna har varit riktigt bra. Det känns som en riktigt bra tränare och han har fått ihop laget samtidigit som han har koll på individen och det känns bra.

# Under våren har materialaren Patrick Bäcklund gjort comeback i laget, hur har det känts att få honom tillbaka?

– Han är riktigt bra kille, rolig som tar mycket ansvar. Han har kommit in med en mycket positiv känsla, det var riktigt roligt att han kom tillbaka.

# Om vi kollar på herrarnas VM-slutspel i Sydafrika, vad har gett mest intryck?

– Jag tycker att det har varit intressant att följa lag som Ghana och de mindre nationerna som har kommit oehört långt fram och till och med gick längre än Frankrike exempelvis. Det är intressant att det inte är enbart de stora länderna som tar sig vidare från gruppspelet.

– Man får upp ögonen för andra länder som Ghana och Paraguay, det har varit ganska givande och nyttigt för fotbollen samtidigt som Tyskland, Spanien och Holland gör det bra.

# Vad kan man lära sig av se matcherna?

– Man lär sig en massa olika, nu är det svårt att peka ut någoting specifikt men man kan kolla på spelet, hur dom rör sig och agerar som lag, man kan ta med sig i princip allt till sitt eget spel, man får nya inspirationer hela tiden, säger Emma Kullberg som om hon måste välja håller en tumme för Spanien i slutskedet av turneringen (intervjun gjordes innan semifinalen mot Tyskland)

Del två kommer under morgondagen.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.