Del 2 Emma Kullberg

Intervjun med försvararen Emma Kullberg som i dagarna är iväg på U20-VM i Tyskland rullar vidare. Nu del två som handlar om just mästerskapet och förbedelserna inför, om truppen och vad Emma känner till om kommande motstånd.

Sverige öppnar upp med Nya Zeeland på tisdag och det är en match som i likhet med mötena med Brasilien och NordKorea går på Eurosport. Så när herr-VM avslutas ikväll är det bara att se fram emot U20-VM på damsidan, sportsommaren är räddad, lägg till Tour de France, det kan inte bli bättre.

Del 2: Det svenska laget är på plats i Tyskland sedan i fredags när de anlände, man har tränat fyra gånger i skrivande stund, ett pass på fredagskvällen, ett under lördagen och två nu under dagen. Innan avresan hade man ett läger på hemmaplan och mötte Finlands U23 och Hammarbys a-lag.

– Det var ett riktigt bra förberedesläger där vi fick möta två bra motståndare, matcherna var ganska nyttiga för oss, vi fick träna på vårat spel.

# Vad har du för tankar på VM:et?

– Jag tänker att det ska bli ett bra VM, vi ska ha kul. Det är ganska svårt att säga men vi ska spela vårt spel, vi kommer få möta tre bra lag i gruppspelet, men det kommer nog att bli riktigt kul och det håller alla med om, säger Emma Kullberg som tycker att stämningen i truppen är riktig bra.

– Den är en riktigt bra trupp med många bra tjejer, vi känner varandra sen tidigare då de flesta har varit med. Nej, det är en bra trupp som åker iväg till Tyskland.

# Vad känner du till om kommande motståndare?

– Jag har varken sett eller mött något av dem men jag kan tänka mig att NordKorea springer väldigt mycket och Brasilien har skickliga spelare individuellt men jag vet inte hur de är som lag. Där tror jag att vi kan dra nytt av vårt offensiva och defensiva lagspel. Nya Zeeland kan jag tänka mig är väldigt brittiska av sig, fysiska och sådär.

# Hur mycket betyder det att du har erfarenhet från mästerskap som EM ifjol?

– Ja, man har ändå lite koll på vad det innebär i och med att man har varit med om det tidigare, allt från att media är med på alla matcher, folk blir intervjuade, vissa är inte vana vid det men nu när man har varit med om det har man mer koll på det också.

Imorgon lite mer personliga frågor och lite koll inför första matchen på tisdag.

Holland-Spanien 3-1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.