Dagen innan VM-premiären mot Nya Zeeland

Då är det dags för Emma Kullberg, Sofia Jakobsson och det svenska landslaget att imorgon beträda VM-mattan i industri- och universitetsstaden Bielefeld, en ort med ungefär 324 912 innevånare.

13 000 biljetter är redan sålda till Sveriges öppningsmatch mot Nya Zeeland som till skillnad från Sverige har varit med en gång tidigare i U20-VM. The Kiwis deltog senast det begav sig på den sydamerikanska kontinenten, närmare bestämt i Chile 2008. Då var man ytterst nära att ta sig vidare från gruppspelet efter att ha spelat 1-1 mot England, besegrat Chile med 4-3 och förlorat mot Nigeria 2-3 (första matchen).

Man har med sig en hel del spelare från då plus några som var med och spela U17-VM. Erfarenhet besitter man med andra ord, Sarah Mclaughlin, född 1991, är en av spelarna att se upp med för det svenska laget. Målskytt i sista gruppspelsmatchen mot England 2008 där brittiskorna faktiskt kvitterade i den 94:e matchminuten och tog sig vidare på det målet, snacka om tungt nederlag för The Kiwis.

Rosie White är en annan spelare, född 1993(!), som i matchen mot Chile stod för ett äkta hattrick.

Nog om Nya Zeeland som utlovat har bloggen snackat med Emma Kullberg så här dagen innan öppningsmatchen:

– Träningarna har varit riktigt bra med ett högt tempo. Alla är laddade och ser otroligt mycket fram emot morgondagen, berättar Emma om de träningarna som nu har varit inför den första matchen…

# Vad är själva känslan så här dagen innan VM-debuten, med allt ifrån själva matchen och att intresset är såpass stort (13 000 förköpsbiljetter)

– Att det är 13000 biljetter försålda är sjukt stort och mäktigt. Det känns hur kul som helst att det är ett så stort intresse.
– Självklart känns det lite pirrigt, men det är bara på ett positivt sätt och det ska verkligen bli jättekul.

I övrigt; hur tycker du att Sofias (Jakobsson) form verkar vara?

– Sofia visar alltid en bra form på träningarna och jobbar väldigt hårt, och det är riktigt kul att se.

Matchen eftersänds som sagt på Eurosport 2 i 60 minuter med start 16:30 imorgon och på kvällen 22:00.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.