Nationaldagen

Vem, i vårt multi-kulti land, vågar som etnisk svensk spontant fira nationaldagen? Hur ska man fira den, utan att bli kallad nationalist?

3 kommentarer

  1. Lennart Vilhelmsson

    Kanske genom att visa sig i blågult tillsammans med sina nysvenska ”invandrade” vänner? Eller skriva på bloggen om hur man förhåller sig. (Har vänner från Chile, El Salvador, kongo, Eritrea, Kurdistan mm…

  2. Maria Hansson

    Svar till Lennart Vilhelmsson (2013-06-06 12:35)
    Alla ”svenskar” har kanske inte nysvenska vänner att fira tillsammans med? Eller en blogg de kan använda för att informera omvärlden?

    Det jag menar med mitt inlägg är att ingen troligtvis vÃ¥gar fira nationaldagen, eftersom de är rädda att bli anklagade för att vara nationalister/ rasister. Det är ju, idag, ett av de värsta skällsorden vi har i svenskan. Om man firar pÃ¥ ”fel” sätt, kommer troligtvis anklagelserna. Därav det ”dämpade” firandet.

  3. Lennart Vilhelmsson

    Det är nog sant, det du säger. Och här i Bjurholm är vi nog ganska välsignade med många nysvenskar. Lättare att skaffa sig nysvenska vänner om man träffar dem ofta, i t ex församlingen, på jobbet och på Konsum eller ICA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.