SD får sex procents stöd i Lycksele

För att se hur stort valstöd Sverigedemokraterna (SD) har i Lycksele kommun har tre sistaårselever från Tannbergsskolans samhällsvetenskapliga program, gjort en enkätundersökning. Av resultatet framgår det att 6 procent av de svarande tänker rösta på Sverigedemokraterna i kommande kommunfullmäktigeval. 81 procent uppger att de inte tänker rösta på dem medan 13 procent svarar att de inte vet hur de kommer att rösta.

Totalt sett har 252 personer besvarat enkäten, som var en del av elevernas examensarbete. Av de män som svarat är det tio som tänker rösta på SD, av dessa var nio stycken mellan 18 och 25 år. Sex kvinnor har uppgett att de tänker rösta på dem, fem av dessa var mellan 26 och 55 år.

Elevernas anonyma enkät bestod av tre frågor som löd: ”Vilket kön har du?, Hur gammal är du?, Om det vore val till kommunfullmäktige i dag, vilket parti skulle du då rösta på?”.

Enkäten delades ut till elever på Tannbergsskolan och Lernia samt till personal från Tannbergsskolans matsal, Dagcenter och förskolorna Mojängen och Filuren. Utöver detta ställde de ut valurnor på Puls, i lokalen för förtidsröstning samt i en vallokal inför EU-valet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.