Få ville lyssna på Jimmy

Det blev ingen ny succé för Sverigedemokraternas ledare, Jimmy Åkesson, då han besökte Vilhelmina och Dorotea för andra gången i år. Hans EU-tal i våras drog betydligt fler åhörare än när han återupprepade valturnén under förra veckan.

Den här gången fick han heller ingen ofrivillig draghjälp av manifestationer som ville uppmärksamma problem med rasism i anslutning till partiledarens besök på respektive ort.

Paltfesten mot rasism som hölls i Vilhelmina och vänd dem ryggen aktionen i Dorotea bidrog till att öka uppmärksamheten kring hans förra besök och många nyfikna åhörare hade också samlats när Jimmy Åkesson valtalade på torgen i Vilhelmina och Dorotea inför EU-valet.

När han återvände med sin valkampanj i förra veckan hade intresset svalnat betydligt och ingen av orterna hade mobiliserat någon motkampanj. Enligt de som var på plats så avbröt också Jimmy Åkesson sitt tal på torget i Dorotea i förtid på grund av för få åhörare och han valde senare att gå runt och samtala med folk på byn.

I Vilhelmina var det ett 40-tal åskådare på plats, men där hade partiledaren dessutom otur med vädret då en av sommarens sällsynta regnskurar drog in mitt under hans tal.

En kommentar

  1. Nisse N

    Det är bara Jimmie Å av partiledarna som kampanjar i Västerbottens inland och det är faktiskt inlandsborna som är förlorare på de övrigas politik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.