Sanningsresan

Nordmalings kommun

#Nordmalingskommun

Från 2016 kunde man söka statsbidrag för upprustning av utemiljöer vid skolor. Det kunde man göra till 2018. #justsaying

När sonen gick årskurs 5 genomfördes en plötsligtkommande skolsammanslagning för att kommunens barn- och utbildningsnämnd som det hette då skulle komma i balans.

Då lovades ombyggnation av skolområdet mellan Artedi och Levarskolan för de elever som helt plötsligt hamnade i högstadiets byggnad men tillhörde mellanstadiet.

Eleverna i årskurs 5 och 6 fick samtidigt egna Chromebooks och många gick inte ut för att leka, alls. Lärarna fick rastvakta i korridorerna och försöka få ut dem.

Då undervisade jag i korridoren bredvid, på högstadiet.

( Därefter har besluts tagit om att årskurs 5 inte ska vara på högstadiet och Lögdeå skola återöppnade i något mindre format. )

Nu, i år, 2021 – 6 år senare – har Nordmalings kommun beviljat medel för upprustning av utemiljö 👉 för Levarskolan och Kyrkovallen.

✅ Detta är bara ett av många exempel på hur kommunen inte har koll på statsbidrag och nu får bekosta hela utemiljöprojektet själva.

( Jag lämnade förresten mitt material kring detta uppe i Gräsmyr skolas personalrum läsåret 2018/2019, när det var hetsiga diskussioner där om plötsligtkommande ombyggnation av skolområdet. Har inte sett att det hänt något där sedan dess. )

Skärpning. Alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.