Vad är Yinyoga?

Yinyoga fokuserar på yindelar i kropp och sinnet. Det är en mycket långsam yoga-stil som stimulerar bindväv, ligament och inre organ. De mycket enkla yogaställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från till exempel power yoga, ashtanga och andra dynamiska yoga- former, kända som Yang stilar, låter yinyoga dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt mindfulness.

Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska stilar. Denna yoga öppnar kroppen långsamt och fyller den med färsk, ny energi (kallas chi eller prana). Yinyoga innehåller tre delar; yoga, mindfulness och kinesisk medicin. På grund av de statiskt hållna positionerna stimuleras de så kallade meridianerna i kroppen. Effekten efteråt kan därför kännas som effekten efter en akupunkturbehandling. Det är en oerhört avkopplande samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra.

 

Sugen att prova själv? Kom till oss nu på Söndag kl 09!

Välkommen på en workshop med 2 timmar yinyoga! Denna workshop passar alla, både dig som är helt ny och dig som utövat yinyoga tidigare.

Fokus under detta workshop-tillfälle ligger på lever och höftöppnare.

Efter klassen bjuds det på te, nötter, frukt.

Tid: Söndag den 5 januari kl 09–11

Pris: 250 kr (eller 2 klipp för dig med klippkort)

Instruktör: Maria

maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.