Yoga på jobbet

Efteråt verkar alla positivt inställda, även de som knotade innan. Många tar Marias broschyrer och frågar hur de kan anmäla sig till klasserna på studion. Några tycker att de borde ha yoga på arbetsplatsen inplanerat varje vecka. Jonny Rönnblom är en av dem som har varit med på klassen. Han tycker att det vore bra att ha yoga oftare.
– Det är skönt att få koppla bort allt ett tag, säger han.
Marika Hjerpensköld utövar yoga på fritiden, och tycker att det är ett bra verktyg för att hitta lugnet i vardagen. Hennes arbete innebär många omställningar mellan olika projekt. Yogan skulle kunna ge henne och hennes kollegor tillfälle att ställa om och förbereda sig för något nytt.
– Om vi hade yoga regelbundet här tror jag att vi skulle få en mer koncentrerad arbetsgrupp, som kan vara mindre stressad i vardagen, säger hon.

Maria intygar att yogan har många positiva effekter.
– Om man får träna tillsammans stärks gemenskapen. Det blir dessutom färre sjukdagar, och stresståligheten ökar.
Dem som är skeptiska brukar hon be att prova en gång.
– Det är viktigt att få se att det inte är flummigt, och att yoga inte innebär att man måste ha fötterna bakom huvudet. Det är också viktigt att man får prova rätt sorts yoga. Jag frågar alltid om man är ute efter det atletiska eller avslappningen, säger hon.
De som var med på klassen återgår till arbetet, verksamheten fortsätter. Kanske kan de känna yogalugnet i kroppen under resten av dagen.

Läs mer

IMG_8534 RED

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.