Att hitta och arbeta med Uddiyana Bandha

Hej hej, Moa här igen!

Jag kommer att prata om muskellåset Uddiyana Bandha, som stärker upp din kropp när du utövar yoga. För att aktivera detta muskellås måste du dra in naveln mot din ryggrad och hålla kvar den där. För varje utandning aktivera detta lås lite extra och håll kvar aktiveringen på en inandning. Detta medför att ditt andetag kommer att förflyttas upp i bröstkorgen och utmaningen är att försöka hålla detta lås under hela yogapasset.

Uddiyana Bandha stärker upp din kropp från insidan, skyddar din rygg i rotationer och bakåtböjningar, samt hjälper dig att förlänga och fördjupa i framåtfällningar.

Jag är en person som gillar utmaningar och jag arbetar med att få min yogapraktisering att flyta ihop bättre. Därför hoppar jag från nedåtgående hund till stående framåtfällning i solhälsningarna. Det är tack vare att jag arbetet med Uddiyana Bandha under så lång tid som jag faktiskt kan hoppa och göra detta mjukt. Det utvecklar mig och håller min nyfikenhet uppe!

På bilden nedan kan du se den muskelkontraktion som sker när jag aktiverar Uddiyana Bandha, till vänster slappnar jag av och till höger är den aktiverad. Prova själv och se! Det ser inte ut att vara superstor skillnad men jag kan lova att detta kommer att utveckla dig i din yogapraktisering.

Uddiyana bandha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.