Parsvakonasana, utsträckt sidotriangel

Hej hej! Moa här denna fredagsmorgon och idag tänker jag fokusera på Parsvakonasana. Denna position kommer att öppna upp och rotera din ryggrad, samtidigt som sidomuskulaturen kommer att sträckas ut. Denna asana stärker upp dina ben och din balans.

Det fina med yoga är att det alltid går att bryta ned positionerna så att man kan börja där man är just idag. För ibland kan en position kännas övermäktig och då är det väldigt skönt att bryta ned rörelsen och sakta börja komma in i den.

Parsvakonasana är en ganska kraftig rotation i överkroppen så det gäller att ha Uddiyana Bandha (maglåset) på plats så att din rygg skyddas. Börja med knät i golvet bara för att hitta in i positionen. Armhålan strävar efter att möta ditt knä (en strävan, måste inte se ut så idag) och om nacken tillåter, blicken upp i taket. Försökt att få tummarna till mitten av din bröstkrog och när du är bekväm, prova att lyfta knät. Nu kommer din balans att utmanas, så även här, Uddiyana Bandha hjälper dig. Sätt sedan ned hälen och tryck ned utsidan av din fot. Det sista steget är att grunda ena handen i golvet samt sträcka ut den övre armen över ditt öra.

Ha tålamod och stressa inte in i denna position. Ta det i din egen takt och när du känner dig bekväm där du är, ta nästa steg och se vad som händer. Kom ihåg att du alltid kan backa tillbaka, dagsformen förändras och yoga handlar om att ta hänsyn till denna.

Prova, känn efter, justera och njut av denna härliga asana!

Parsvakonasana

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.