Att ge tid till dig själv – yinyoga

Det är så otroligt viktigt att ge tid till sig själv. I många situationer (arbete, familj, vänner, barn…) är vi otroligt duktiga på att ge vår tid och vårt engagemang, men när det kommer till att ta en liten stund för sig själv för att göra yoga är det ofta väldigt svårt. Varför detta är svårt kan bero på väldigt många olika saker och allt handlar egentligen om att skaffa sig en rutin för egentid.

Personligen gör jag alltid några yinyoga positioner innan jag somnar. Detta hjälper mig att samla ihop mina tankar, samt lugna både kropp och knopp. Jag sover djupare och är mer utvilad på morgonen när jag tar denna stund för mig själv. Nedan finns tre positioner jag brukar göra innan jag går till sängs. Stanna mellan 3-5 minuter i varje och backa ur om det inte känns bra. eller stanna och se om det släpper (vilket bara du kan avgöra).

Den första är sfinxen och börja på dina armbågar först för att starta mjukt. Känns det bra låt armbågarna lyfta från marken (det går bra att prova, lyssna på kroppen och backa tillbaka om det behövs). Den andra positioner är en liggande rotation och den sista är en framåtfällning. Så i dessa tre yinyoga positioner får du arbeta igenom din ryggrad och öppna upp den. Otroligt skönt!

Andas djupt och fokusera på känslan i din kropp.

Yinyoga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.