Asieninspirerad gåsgryta med sidfläsk och ris

 Kunde ju låta skitäckligt men va jättegott!

 

400g Gåsbröst.

Ett paket skivat sidfläsk

2 morötter

en selleristjälk

en gul lök en silverlök

en burk avskölda bambuskott

1 tsk rosepeppar, hel

tre blad Libbsticka, ett knippe timjan

2 tsk örtsalt

en liten nypa chili, en doft vitpeppar

1-2 msk rödvinsvinäger

6 msk passerade tomater eller tomatpure men ta då en mindre mängd

smaka av med salt och svartpeppar

1 dl trattkantareller

5 dl vatten

majzena att reda av med

 

Skiva tunna små bitar av gåsbröstet och baconet

bryn krydda med salt och vitpeppar, tillsätt alla grönsaker, bryn en stund till, tillsätt vatten och resten av ingredienserna 

sjud i ca 1 timme, red av, servera med jasmineris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.