Asieninspirerad gåsgryta med sidfläsk och ris
Kunde ju låta skitäckligt men va jättegott!
400g Gåsbröst.
Ett paket skivat sidfläsk
2 morötter
en selleristjälk
en gul lök en silverlök
en burk avskölda bambuskott
1 tsk rosepeppar, hel
tre blad Libbsticka, ett knippe timjan
2 tsk örtsalt
en liten nypa chili, en doft vitpeppar
1-2 msk rödvinsvinäger
6 msk passerade tomater eller tomatpure men ta då en mindre mängd
smaka av med salt och svartpeppar
1 dl trattkantareller
5 dl vatten
majzena att reda av med
Skiva tunna små bitar av gåsbröstet och baconet
bryn krydda med salt och vitpeppar, tillsätt alla grönsaker, bryn en stund till, tillsätt vatten och resten av ingredienserna
sjud i ca 1 timme, red av, servera med jasmineris.
Senaste kommentarerna